Erik ağaçları meyve vermeye başladı

Erik ağaçları meyve vermeye başladı

Silifke'nin Göksu Vadisi köylerinde örtü altında özel bakıma alınan erikler, kış aylarında bile çiçek açıp meyve vererek rekor bir üretim seviyesine ulaşıyor. Üreticiler, Türkiye'nin ilk turfanda eriği için Mart ayında 8 bin tonluk bir hasat hedefliyor.

Mersin'in Silifke ilçesinde, örtü altında özel bakıma alınan erik bahçeleri, beklenmedik bir performans sergileyerek çiçek açıp meyve vermeye başladı. İlçenin genelinde 800 dönüm erik bahçesinin 100 dönümü örtü altında yer alıyor ve bu alanlardan 8 bin ton erik hasat edilmesi hedefleniyor.

Göksu Vadisi'ndeki köylerden Keben'in yanı sıra Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Karahacılı, Ortaören, Silifke'nin Kabasakallı Mahallesi ve Atayurt ile Atakent ve Taşucu beldelerinde erik üretimi yapılmaktadır. Üretici Murat Temur, bu bölgelerdeki 800 dönümlük araziden yaklaşık 8 bin ton erik hasat etmeyi beklediklerini belirtti ve Göksu Vadisi'nin mikroklima özelliği sayesinde Türkiye'nin ilk turfanda eriğinin burada hasat edildiğini vurguladı.

Erik ağaçları meyve vermeye başladı

Erik seralarını Ocak ayının ilk haftalarında kapatıp bakıma alan Keben Mahallesi Muhtarı Murat Temur, erik ağaçlarına özenle baktıklarını ifade etti. Eriklerin kış aylarında çiçek açıp meyve vermesi için seralarda gece gündüz çalıştıklarını belirten Temur, ağaçlarına özen gösterdiklerini ve gerekirse gece soğuk havalarda soba yakıp, gündüzleri seraları havalandırdıklarını dile getirdi.

Temur, bu yılın ilk hasadında ton başına bin TL'nin üzerinde bir fiyat beklediklerini ve geçen yıla kıyasla fiyatların artmasını umduklarını söyledi. Ancak iç piyasanın yanı sıra ihracatın da teşvik edilmesi gerektiğini belirterek devletten destek istediklerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.