Ereğli'de yangın paniği: Rüzgar faciaya neden oluyordu

Ereğli'de yangın paniği: Rüzgar faciaya neden oluyordu

Ereğli'de çıkan saman balyası yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüdü. İki ilçeden gelen itfaiye ekipleri ve iş makinalarının müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Yangında büyük maddi hasar oluştu.

Yangın Ahırda Çıktı, Rüzgarla Büyüdü

Ereğli'nin batısında yer alan Taşağıl Mahallesi'nde bir ahırda bulunan saman balyaları, henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldı. Çıkan yangın, kısa sürede şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüdü ve çevredeki tarlalara sıçrama riski oluştu.

konya-eregli-yangin-05-mart-2024-1.jpg

İki İlçeden Ekipler Müdahale Etti

İhbar üzerine olay yerine Ereğli ve Karapınar ilçelerinden Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri sevk edildi. Ekipler, alevlere müdahale ederken, iş makinaları da saman balyalarını alevlerden ayırarak yangının büyümesini engelledi.

konya-eregli-yangin-05-mart-2024-5.jpg

Yangın Söndürüldü, Zarar Büyük

Yoğun müdahaleler sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında ahır ve saman balyaları tamamen yanarak kül oldu. Olay yerinde soğutma çalışmaları devam ediyor.

konya-eregli-yangin-05-mart-2024-2.jpg

Yangının Nedeni Araştırılıyor

Yangının nedeni ile ilgili inceleme başlatıldı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği değerlendiriliyor.

konya-eregli-yangin-05-mart-2024-3.jpg

Büyük Maddi Hasar Oluştu

Yangında ahır ve saman balyaları tamamen yandı. Yangının maddi hasarı ise oldukça büyük. Yetkililer, zararın boyutunun tam olarak belirlenmesi için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.