Ereğli’de Bağımlılıkla Mücadeleye Örnek Ziyaret
Diyanet İşleri Başkanlığı heyeti, Ereğli Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Sahadaki çalışmalar örnek model olarak değerlendirildi.
Konya’nın Ereğli ilçesinde Müftülük bünyesinde faaliyet gösteren Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Merkezi, Diyanet İşleri Başkanlığı Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Fatih Yıldız ve beraberindeki heyet tarafından ziyaret edildi.

Ziyarette İlçe Müftüsü Dr. Abdussamet Şen, merkezde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. İlçe Müftüsü, bağımlılıkla mücadelenin yalnızca bireysel değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk olduğuna dikkat çekerek, manevi danışmanların ve koordinatörlerin sahadaki aktif rollerini vurguladı.

Ereğli İlçe Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Fatih Yavuzdeğer sahada yürütülen bireysel görüşmeler, aile destek programları ve farkındalık eğitimleri hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Daire Başkanı Fatih Yıldız, ziyaretin ardından yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
“Bağımlılıkla mücadele sadece bireyi değil, aileyi ve toplumu da etkileyen çok yönlü bir süreçtir. Bu noktada, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak sahada görev yapan danışmanlarımız ve koordinatörlerimiz çok kıymetli çalışmalar yürütüyor. Ereğli’de kurulan bu merkezin örnek bir model teşkil ettiğini görmekten büyük memnuniyet duyduk.”
Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyaret, karşılıklı görüş alışverişi, iyi dileklerin paylaşılması ve hediye takdimiyle sona erdi.
