Ereğli ve Çeltik rüzgâra teslim oldu

Ereğli ve Çeltik rüzgâra teslim oldu

3 gündür devam eden rüzgar tabelaları devirdi, ağaçları kırdı.

Ereğli' de üç gündür süren şiddetli rüzgâr, bazı yapıların çatılarında tahribata neden olurken,  oluşan kum fırtınaları günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Ereğli'de rüzgârın tarlalardan sürüklediği kum ve toprakların, hububat ekili tarım alanlarında yer yer zararlara neden olduğu öğrenildi. Etkisi biraz azalsa da şiddetli rüzgâr devam ediyor.

 

Havada oluşan değişim nedeniyle özellikle kayısı ağaçları çiçek açtı. İlçe Tarım müdürlüğünden yapılan uyarılarda vatandaşların olası don olayına karşı tedbirli olmaları istendi. Yetkililer şiddetli rüzgâr nedeniyle oluşabilecek muhtemel soba zehirlenmelerine karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

 

ÇELTİK'TE ŞİDDETLİ RÜZGAR

 

Çeltik'te şiddetli rüzgar nedeni ile trafik ve reklam tabelalarının devrildiği, ilçede bir çok kavak ağacının kırıldığı ve yer yer toz bulutlarının oluştuğu gözlendi.

3 gündür devam eden ve hızı saatte zaman zaman 70 kilometreye ulaşan rüzgarın elektrik kesintilerine neden olduğu bildirildi.

Cuma günü 70 kilometre hıza ulaşan rüzgarın cumartesi ve Pazar günü yaklaşık 50 kilometre hıza düştüğü ve dün gece geç saatlerde de etkisini kaybettiği öğrenildi.

 

Memleket