Ereğli POMEM’de mezuniyet töreni

Ereğli POMEM’de mezuniyet töreni

Ereğli Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet töreninde, 144 polis adayı yemin ederek kutsal görevlerine hazır hale geldi.

Ereğli Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Dönem birincisi Halime Helvacı Şen, yaş kütüğüne dönem plaketini çakarak büyük bir gurur yaşadı.

Ereğli POMEM Müdürü Yalçın Kaya, törende yaptığı konuşmada, "20 Mart tarihinden günümüze kadar Müdürlüğümüzde eğitimlerini başarı ile tamamlayarak kutsal bir mesleğe intisap etmek üzere yemin edecek olan 144 Polis Memuru adayını Cumhuriyetimizin 100. Yılında Teşkilatımıza kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 9 ay önce ailelerinden emanet aldığımız gençlerimizi, bugün Emniyet Teşkilatımızın birer üyesi olarak görmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Mezuniyet törenine katılan Konya Valisi Vahdettin Özkan, Türk Polis Teşkilatı'na adım atan gençleri tebrik etti. Vali Özkan, "Milletimiz güvenlik hizmetinden en iyi bir şekilde istifade etme hakkına sahiptir. Milletimizin haklarının muhafızı ve hissiyatına tercüman olan devletimize, hükümetimize bu eğitimleri nitelikli bir şekilde verdikleri için şükranlarımızı arz ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın gösterdiği başarıları vurgulayan Vali Özkan, "Terörle mücadele, asayişin sağlanması, insanlarımızın her türlü riske karşı korunması için gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadır. Bu vesileyle bu kutsal görevi ifa ederken fedai can etmiş şehitlerimiz var, şehitlerimizin manevi huzurunda tazimle eğiliyoruz, Allah'tan rahmet diliyoruz, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyoruz" diye konuştu.

Vali Özkan, Türk Polis Teşkilatı'nın millete hizmet etme amacına vurgu yaparak, "Türk Polis Teşkilatı'nın varlık sebebi; Türk milletine hizmet etmektir dolayısıyla kaynağını Türk milletinin iradesi olan anayasal hukuk düzeninden almaktadır. Bu anayasal hukuk düzeninin kendisine vermiş olduğu hedef doğrultusunda hareketlerini tanzim eden Türk Polis Teşkilatı, vesayet odaklarına karşı müteyakkızdır" dedi.

Mezuniyet töreninde konuşan Vali Özkan, polislerin görevini en iyi şekilde yapabilmeleri için toplumu iyi tanımaları gerektiğini belirtti. Özkan, "Mesleği icra ederken mevzuat ve hukukla beraber hizmet sunduğumuz toplumu çok iyi tanımalı ve dünyadaki gelişmeleri takip etmeliyiz. Biz yarın herhangi bir karakolda göreve gideceğiz, herhangi bir şubeye göreve gideceğiz, işimiz insana hizmet etmektir. İnsanlara hizmet sunarken o hizmeti en kaliteli bir şekilde sunmaktır. Öncelikle görev yaptığımız yerdeki insanları tanıyarak, o mahalleyi tanıyarak, toplumumuzu tanıyarak, toplumun değerlerini çok iyi bilerek, önemseyerek ve önceleyerek çok daha kolay bir şekilde o topluma hizmet etmiş oluruz. Böylece çok daha iyi bir şekilde onlarla anlaşır ve toplumsal desteği de almış oluruz. Polisimiz görevini icra ederken kendisini en kuvvetli kılan, hukuku istinat noktası yapması ve toplumsal destektir. İnsanlarımızın teveccüh ve duasını daim kılan; polisimizin bu milletin değerlerine olan hassasiyetidir" şeklinde konuştu.

Törenin sonunda yemin eden ve kep atan polis adayları, mezuniyet sevincini yaşayarak, Türk Polis Teşkilatı'na katılmaya hak kazandı. Bu anlamlı tören, genç polis adaylarının yeni görevlerine başlamak için heyecanla bekledikleri bir dönemin sona erdiğini gösterdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.