Ereğli Belediyesinde kış mesaisi
Ereğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe sınırları içerisinde bulunan yeşil alan ve ağaç dikim alanlarını kışa hazırlıyor
Ereğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe sınırları içerisinde bulunan yeşil alan ve ağaç dikim alanlarını kışa hazırlıyor. Ağaç ve çim alanlarında dip açımı, gübreleme ve deforme olan ağaçların yenilenmesi, parkların temizliğiyle, ilçe genelinde yılsonu biçimlendirilmesi yapılırken, diğer taraftan ilçeye modern bir görüntü kazandırılması hedefleniyor.
KIŞ HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR
Fen işleri ekipleri tarafından cadde ve sokaklardaki yağmur suyu drenaj ızgaraları, mazgal ve rögarların temizliği ile başlanan kış hazırlıkları, Park ve Bahçeler müdürlüğü ekiplerinin, ağaç budama, cim gübreleme işleri ile devam ediyor.
Ereğli’ye farklı bir vizyon kazandıran yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarına kış aylarında da önem verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan, yeşil ve ağaç alanlarında yıl sonu biçimlendirme çalışmaları başlatıldığını vurguladı. Özdoğan “Gübreleme, budama işleri her yıl rutin olarak park ve bahçelerimizde gerçekleştirilmektedir. Bitkilerin yaprak dökümü sonrası bakım işlemlerinin en önemlisi olan budama işlemi yapılıyor. Budanan yerler koruyucu macun ile kapatılıyor. Toprağın durumuna göre ihtiyaç hissedilen yerlerde ise gübreleme ve ilaçlama yapılmaktadır. Toprağı sıkışık ve beslenmesi yeterli olmayan çim alanlarında ise gübreleme yapılarak kış hazırlıkları yapılmaktadır” dedi.
Özdoğan "Kış hazırlıkları çerçevesinde hummalı çalışma içerisinde olan Fen işleri ekiplerimiz drenaj ızgaraları, mazgallar ile rögarların temizliğini yaparken diğer taraftan da Park ve Bahçe Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz yeşillendirme ve ağaç dikim alanlarında kış hazırlıklarını sürdürmektedir” şeklinde konuştu. Memleket-Ereğli