Erdoğan'ın 'işine baksın' dediği isim MHP'den başvuru yaptı

Erdoğan'ın 'işine baksın' dediği isim MHP'den başvuru yaptı

Son olarak Erdoğan'la yaşadığı polemikle gündeme gelen eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, MHP'den adaylık başvurusu yaptı.

MHP'de bugün yapılan milletvekili adaylık başvuruları, siyasi kulislere bomba gibi düştü. Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi'nden adaylık başvurusu yaptı.

RESMEN BAŞVURDU

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde ekonomi danışmanlığını da yapan, merkez bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, bugün MHP'ye resmen adaylık başvurusunda bulundu.

ANKET YAPTIRIP ADAY ADAYI OLDU

Hurriyet'in sorularını yanıtlayan Durmuş Yılmaz resmi olarak partiye aday adaylığı başvurusu yaptığını açıkladı.

Siyasete girmeye ne zaman karar verdiniz sorusuna Yılmaz, "Memleketim Uşak'ta anket yaptırdım. Siyasete girmeli miyim? Hangi partiden girmeliyim diye sorduk. Ve MHP yanıtını aldık. Allah utandırmasın" yanıtını verdi.

Uşak'ta anketi 3360 kişiye sorarak yaptırdığını belirten Yılmaz tercihinin Ankara olduğunu ancak adaylık ve yer konusunda takdirin MHP Genel Merkezi'nde olduğunu belirtti.

KOLTUĞUNU BAŞÇI'YA DEVRETMİŞTİ

Durmuş Yılmaz, 2006'da başladığı MB başkanlığı görevini Erdem Başçı'ya devretmişti. Yılmaz, Merkez Bankası'nın başında olduğu günlerde faizlerin indirilmesiyle ilgili o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan ile tartışma yaşamış, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yine faizler konusunda "Keynes" polemiğine girmişti.

ERDOĞAN, "DURMUŞ BEY KENDİ İŞİNE BAKSIN" DEMİŞTİ

Durmuş Yılmaz'ın, "Düşük faiz ile büyüme arasında bir bağ yok" açıklamasına Erdoğan, "Durmuş Bey kendi işine baksın. O'nu muhatap alacak değilim. Kendisinin başarısı ortadadır" demişti.

GÜL'ÜN BAŞDANIŞMANLIĞINI DA YAPMIŞTI

Nisan 2011'de o dönem Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül'ün başdanışmanlığını yapan Yılmaz, yüksek öğretimini Londra'da tamamlamış bir isim.

Etiketler :