Erdoğan’dan TİSK’e Asgari Ücret Mesajı: Elinizi Taşın Altına Koyun
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu sürecinde işverenleri temsilen yer alan TİSK heyetinden “ellerini taşın altına koymalarını” beklediğini belirterek çalışanlar için olumlu adımların önemine dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) 29. Olağan Genel Kurulu’na ATO Congresium’da katıldı. Konuşmasında TİSK’in Türkiye ekonomisine katkılarına vurgu yapan Erdoğan, yeni dönem beklentilerini de paylaştı.
TİSK’in 2,3 milyon çalışanıyla 63 yıldır güçlü bir yapıya sahip olduğunu belirten Erdoğan, konfederasyonun ihracat ve üretimdeki rolüne dikkat çekerek, “Birlikte mümkün anlayışıyla ülkemizin büyümesine ciddi katkı sunuyorlar” dedi.
“İşçi-İşveren Dengesi Hakkaniyet Üzerine Kurulmalı”
Erdoğan, çalışma hayatında adalet ve sürdürülebilirliğin önemine değinerek işçi-işveren ilişkilerinin sağlıklı zeminde yürütülmesi gerektiğini ifade etti. Ekmeğin hakça bölüşülmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, Mevlana’nın sözlerinden örnek verdi.
Asgari Ücret Komisyonu Öncesi TİSK’e Çağrı
Yarın başlayacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmeleri öncesi işveren temsilcilerine seslenen Erdoğan, şu ifadeyi kullandı:
“TİSK heyetinden ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum. İşçilere atacağınız her olumlu adım bereket ve verimlilik olarak geri dönecektir.”
Cumhurbaşkanı, devletin iş sağlığı ve güvenliği alanındaki denetimleri kararlılıkla sürdüreceğini de belirtti.
“2028’de 1,9 Trilyon Dolar Milli Gelir Hedefine Yürüyoruz”
Son 23 yılda Türkiye’nin ekonomi, güvenlik ve dış politikada önemli yol kat ettiğini ifade eden Erdoğan, büyüme rakamlarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:
İhracat 36 milyar dolardan 270 milyar doların üzerine çıktı.
Milli gelir 238 milyar dolardan 1,5 trilyon doları geçti.
Ekonomik büyüme 21 çeyrektir kesintisiz sürüyor.
Erdoğan, deprem bölgesine yapılan 90 milyar dolarlık harcamaya rağmen büyüme ivmesinin korunduğunu söyledi.
Enflasyon Açıklaması: “Tek Haneye İneceğiz”
Kasım ayındaki enflasyon verilerinin olumlu sinyal verdiğini belirten Erdoğan, fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın düzelmeye başladığını ifade ederek, Orta Vadeli Program kapsamında enflasyonun tek haneye düşürüleceğini söyledi.
Ayrıca istihdamı korumaya yönelik desteklerin 2026 yılı sonuna kadar süreceğini duyurdu.
“Terörün Ekonomik Maliyeti 2 Trilyon Dolar”
Konuşmasının önemli bölümlerinden biri de “Terörsüz Türkiye” süreci oldu. Erdoğan, terörün Türkiye ekonomisine 2 trilyon dolarlık zarar verdiğini belirterek sürecin geniş bir toplumsal mutabakatla yürütülmesi gerektiğini vurguladı.
TBMM’de kurulan komisyonun önemli bir misyon üstlendiğini belirten Cumhurbaşkanı, sürecin günlük siyasi tartışmalara kurban edilmemesi gerektiğini kaydetti.
Kaynak:
