Erdoğan’dan Netanyahu resti: 'O gelirse ben yokum'

Erdoğan’dan Netanyahu resti: 'O gelirse ben yokum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu’nun katılımı halinde Mısır’daki Şarm El Şeyh zirvesine inmeyeceğini iletti. Erdoğan’ı taşıyan uçak havada bekledi, Netanyahu’nun katılmayacağı kesinleşince iniş gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinde düzenlenen uluslararası zirveye katılım için yola çıktığı sırada diplomatik bir gerilim yaşandı.

Mısır Cumhurbaşkanlığı’nın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun da zirvede yer alacağı yönündeki açıklaması üzerine Erdoğan’ı taşıyan uçak, Şarm El Şeyh Uluslararası Havalimanı’nda pisti pas geçti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Erdoğan zirveye Netanyahu’nun katılması halinde uçağın Mısır’a inmeyeceğini ve Türkiye’ye döneceğini muhataplarına açık biçimde iletti.

Uçak, Kızıldeniz üzerinde bir süre uçtuktan sonra Netanyahu’nun zirvede yer almayacağının netleşmesiyle birlikte Şarm El Şeyh’e iniş yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.