Erdoğan ve Putin iş adamlarına hitap etti

Erdoğan ve Putin iş adamlarına hitap etti

Rusya Devlet Başkanı Putin: -"Uçak krizi öncesinde olan ilişkileri sadece yakalamak değil aşmak istiyoruz. Bu sizin katkılarınızla mümkün olacaktır"-"Kriz öncesine ulaşmak için kademeli bir çalışma yapmalıyız. Bizde kırmak kolay inşa etmek zordur derler,

ST. PETERSBURG (AA) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ile ekonomik ve ticari ilişkilerde uçak krizi öncesi dönemini yakalamak ve üzerine çıkmak istediklerini söyledi.

Konstantinovski Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türk-Rus iş adamlarına hitap eden Putin, "Kriz öncesine ulaşmak için kademeli bir çalışma yapmalıyız. Bizde kırmak kolay inşa etmek zordur derler, ilişkileri eski seviyesine getirmek zor olacak ama bunu başaracağımızı düşünüyorum." dedi.

Putin, toplantıya katılan iş dünyası temsilcilerinin her iki ülke piyasalarını iyi bildiğini ve ortak projeleri hayata geçirerek karşılıklı ticaretin geliştirmek istediklerini belirterek, "2014 yılında ticaret hacmi 31 milyar doları aşmıştı. Son yıllarda malum sebeplerden ötürü ikili ticaret hacminde ciddi düşüş yaşandı. 2016'nın ilk 5 ayında karşılıklı ticaret hacmi yarı yarıya düşerek 6 milyar dolara geriledi. Türkiye'nin piyasada boşalan yerini Rus ve diğer ülke firmaları doldurdu." diye konuştu.

İnşaat sektörünün, Türkiye-Rusya ekonomik ilişkilerinin lokomotifi olduğunu belirten Putin, bu alandaki işbirliğini yeniden canlandırmaya hazır olduklarını söyledi.

Putin, "Son 20 yılda Türk şirketleri Rusya pazarında bin 500 civarında projeye imza attı. Bunun maliyeti 55 milyar dolar. Uçak krizi öncesindeki ilişkileri sadece yakalamak değil aşmak istiyoruz. Bu sizin katkılarınızla mümkün olacaktır." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :