Erdoğan ve Davutoğlu Şeb-i Arus'ta

Erdoğan ve Davutoğlu Şeb-i Arus'ta

Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin son programı Şeb-i Arus devlet erkanını Konya'da buluşturdu.

 

ERDOĞAN: BU SIKINTILARI ÇEKECEĞİZ Kİ...
Hazreti Mevlana’nın 742. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, Şeb-i Arus gecesi ile sona erdi. Dünyanın farklı ülkelerinden binlerce insanının katıldığı programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Mevlana’nın hak aşkı ve insan sevgisi öylesine samimidir ki 742 yıl sonra binlerce insan onun gönül sesine kulak veriyor. Hz. Mevlana aşkla, sevgiyle, dostlukla, teslimiyetle birlikte zorlukların üstüne gitmenin de sembolüdür.  Mevlana hazretleri “Mum olmak kolay değildir, ışık saçmak için önce yanmak gerekir” diyor. Bizler bugün için bu sıkıntıları çekeceğiz ki, kendimizden sonra tüm insanlığa faydamız dokunabilsin” dedi.

seb-i-arus.jpg

DAVUTOĞLU: BU SESİ DUYMAMIZ LAZIM

Törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu da, “Şeb-i Arus vesilesiyle zaman mefhumunu yeniden gözden geçiriyoruz. Tarih idrakimiz açısından Hz. Mevlana’ya bir kez daha bakmak durumundayız. O, milletimizin irfan tarihinin adım adım bütün coğrafyalarını gezmiş ve feyiz almış bir zattır. Dergâhının kapısını herkese açmış ve Allah’a karşı vazifesini ifa etmiştir. Mevlana’nın muhabbet felsefesini, gönül sesini, ruhundan yükselken inkılâp sözünü hepimizin duyması lazım. Bugün İslam medeniyetinin büyük şehirleri yakılıp yıkılırken bizler Hz. Mevlana’nın deva olan sesine daha çok ihtiyaç duyuyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu eşliğinde, Ahmet Özhan tasavvuf müziği konseri verdi. Daha sonra Araştırmacı-Yazar Ömer Tuğrul İnançer’in Mesnevi sohbeti ile devam eden program, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun sema töreni ile sona erdi.

 

aa_picture_20151217_7080934_high.jpg

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Önceki ve Sonraki Haberler