Erdoğan-Nazarbayev ortak basın toplantısı

Erdoğan-Nazarbayev ortak basın toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Bu Fetullahçı Terör Örgütü, ne yazık ki bize bu düşmanlığı yaptı, bu millete bu düşmanlığı yaptı, bu milleti parçalamaya yönelik bu adımı attı. Tabi bugün bize, yarın bir başka yerde de aynı şeyi bunlar yapabilirler. Cibilliye

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu Fetullahçı Terör Örgütü, ne yazık ki bize bu düşmanlığı yaptı, bu millete bu düşmanlığı yaptı, bu milleti parçalamaya yönelik bu adımı attı. Tabi bugün bize yarın bir başka yerde de aynı şeyi bunlar yapabilirler. Cibilliyetlerinin gereği bu, karakterlerinin gereği bu. Şu anda Kazakistan'da 33 okulları var. Tüm listeyi kendilerine takdim ettik ve Maarif Vakfımız ile Kazakistan Milli Eğitim Bakanlığımızın müşterek çalışmasıyla inşallah Kazakistan'da bu adım atılmış olacak." dedi.

Erdoğan, resmi ziyaret kapsamında Türkiye'de bulunan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilere Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in katkısının hatırlatılması üzerine, Nazarbayev'in Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesinde destek verdiğini belirtti.

Erdoğan, "Kendilerinin, Sayın Putin'le yaptıkları görüşmeyle de bu işin barışa tekrar dönüştürülmesinde katkıları büyük oldu." ifadesini kullandı.

Salı günü Rusya Devlet Başkanı Putin ile St. Petersburg'da bir araya geleceklerini anlatan Erdoğan, heyetler arası temaslar olacağını, iş adamlarının da görüşeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu andaki o sıkıntılı dönemi bırakıp, yeniden eski günlerimize dönmüş olacağız. Bu konuda değerli kardeşim, değerli ak sakalımızın katkılarını unutmak mümkün değil. Tekrar şahsım milletim adına kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

- "Tüm Türkiye bunu izleyecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP ve CHP Genel Başkanlarının "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılacaklarını açıklamasına ilişkin de "Sayın Bahçeli ve Sayın Kılıçdaroğlu'na bildiğiniz gibi daha önce yazılı olarak davetimi yapmıştım. Çünkü pazar günü yapılacak olan mitingi milletin demokrasi ve şehitlerimize sahip çıkma buluşmasını çok önemsediğimiz için ve cumhurun başı olarak da böyle bir buluşmayı Türkiye'nin en büyük meydanında gerçekleştirelim istedik." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu konuda parlamentoda gerek AK Parti gerek CHP gerekse MHP genel başkanlarının da orada bulunmasını çok çok önemsedim. Onun için yazılı davetimi siyasi partilerimizin genel başkanlarına yaptım. Tabi parlamentomuzun başkanı olarak Sayın İsmail Kahraman'a bu daveti yaptık, nihai netice olarak davetimizin tamamı bu sabah itibarıyla gerçekleşmiş oldu. Pazar günü gelecek olan tüm davetlilerimizle birlikte inşallah sadece İstanbul'da bunu yapmıyoruz. Aynı anda İstanbul dışında 80 vilayette meydanlarda yine aynı şekilde toplanılacak. Oralarda da bu yayın ortak yayın yapılacak, tüm Türkiye bunu izleyecek."

Programın içeriğine ilişkin bilgi veren Erdoğan, "Tüm İstanbullu kardeşlerimiz, partili partisiz, tek özelliği kimse partisinin bayrağı ile orada olmayacak. Orada tek bayrak, tek yürek olarak, milletimiz olarak el ele, tek vatan, tek devlet anlayışla buluşacağız." diye konuştu.

- "Şu anda Kazakistan'da 33 okulları var"

Kazakistan'daki FETÖ okullarıyla ilgili yaptığı görüşme konusunda da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazarbayev'in "Türkiye'ye düşman olan bize de düşmandır" sözünü anımsatarak, şunları söyledi:

"Bu Fetullahçı Terör Örgütü, ne yazık ki bize bu düşmanlığı yaptı, bu millete bu düşmanlığı yaptı, bu milleti parçalamaya yönelik bu adımı attı. Tabi bugün bize yarın bir başka yerde de aynı şeyi bunlar yapabilirler. Cibilliyetlerinin gereği bu, karakterlerinin gereği bu. Şu anda Kazakistan'da 33 okulları var. Tüm listeyi kendilerine takdim ettik ve Maarif Vakfımız ile Kazakistan Milli Eğitim Bakanlığımızın müşterek çalışmasıyla inşallah Kazakistan'da bu adım atılmış olacak."

(Bitti)

Erdoğan-Nazarbayev ortak basın toplantısı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :