Erdoğan, Jandarma Genel Komutanlığı heyetini kabul etti

Erdoğan, Jandarma Genel Komutanlığı heyetini kabul etti

İçişleri Bakanı Soylu: "Şu anda Kato Dağı'ndan Herekol'a kadar her noktada evlatlarımız, sizin evlatlarınız büyük bir mücadele ortaya koyuyorlar. 1915'te hangi anlayış içerisindeyseler bugün de bu toprakların hürriyeti, özgürlüğü, bağımsızlığı aynı zamand

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda Kato Dağı'ndan Herekol'a kadar her noktada evlatlarımız, sizin evlatlarınız büyük bir mücadele ortaya koyuyorlar. 1915'te hangi anlayış içerisindeyseler, bugün de bu toprakların hürriyeti, özgürlüğü, bağımsızlığı aynı zamanda kamu düzeninin devamı için aynı anlayışı sürdürüyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, kuruluşunun 178. yıl dönümü dolayısıyla Jandarma Genel Komutanlığı heyetini kabul etti. Kabule İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler de katıldı.

Soylu, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en köklü kurumlarından olan Jandarma Teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan duydukları heyecan ve mutluluğu dile getirdi.

Jandarma teşkilatının suç, suçlu ve vatana uzanan ellerle mücadelesinin her alanda artarak, ilk günkü disiplin ve kararlılıkla devam ettiğini vurgulayan Soylu, "Devletimizin gücü ve istikrarının artışına paralel olarak, teknik donanım, nitelikli personel, hareket kabiliyeti ve modernleşme anlamında her gün daha da gelişen Jandarma teşkilatımız terörden asayişe, uyuşturucudan trafik denetimlerine kadar devletimizin bekası, vatandaşımızın huzuru ve güvenliğinin temini için ülkemizin her noktasında fedakarca görev yapmaktadır." diye konuştu.

Jandarmanın hareket ve operasyon kabiliyeti noktasında geldiği yüksek seviyede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları, gösterdiği hedefler ve ortaya koyduğu iradenin önemi ve katkısının büyük olduğunu belirten Soylu, Jandarmanın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla milletin hizmetinde ve her türlü kötülüğe karşı mücadele halinde olacağını söyledi.

Jandarma teşkilatının 178. yılını kutlayan Soylu, "Şu anda Kato Dağı'ndan Herekol'a kadar her noktada evlatlarımız, sizin evlatlarınız büyük bir mücadele ortaya koyuyorlar. 1915'te hangi anlayış içerisindeyseler, bugün de bu toprakların hürriyeti, özgürlüğü, bağımsızlığı için aynı zamanda kamu düzeninin devamı için aynı anlayışı sürdürüyorlar." ifadelerini kullandı.

Şehitleri rahmet ve şükranla andıklarını belirten Soylu, Erdoğan'a Jandarma Teşkilatına katkıları ve kendilerini kabulünden dolayı teşekkür etti.

- "Türkiye'nin huzur ve güvenliğini sağlayan önemli yapı taşlarından biri"

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Güler de komutanlığın başarılarla dolu 178 yılı geride bıraktığını, bunun haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

Jandarma teşkilatının 1839 yılından günümüze Türkiye'nin huzur ve güvenliğini sağlayan önemli yapı taşlarından birisi olduğunu ifade eden Güler, yurdun her köşesinde devletin kudret, adalet, şefkat ve merhametini fedakarlıkla ortaya koyduğunu anlattı.

Türkiye'nin güvenliği, huzuru ve bekası için Jandarma Genel Komutanlığının başta teröristle mücadele olmak üzere, tevdi edilen tüm görevleri yerine getirmesinin önemine dikkati çeken Güler, "Bu hassasiyetin bilincinde olan Jandarma Genel Komutanlığımız, milli, kültürel ve ahlaki değerlere sahip, cumhuriyetimizin temel niteliklerine bağlı, vatanını, milletini ve bayrağını seven, milletinin emrinde ve vazifesini her şeyin üzerinde tutan personeliyle bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkesinin bekası ve milletinin huzuru için kendisine tevdi edilecek her türlü görevi başarma kararlılığı içerisinde olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın destekleriyle jandarmanın özellikle teknolojik olarak önemli bir noktaya geldiğinin altını çizen Güler, şöyle devam etti:

"İç güvenliğimiz ile toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanmasındaki en temel unsurlardan biri olan Jandarma Teşkilatımızın kendisine tevdi edilen tüm görevlerini bugünden sonra da başarıyla yerine getireceğine, vatan için ödenen bedelleri unutmadan bağımsızlığımızı korumak ve Cumhuriyetimizi yaşatmak için azim ve kararlıkla çalışmaya devam edeceğine inancım tamdır."

Güler, güçlerini şehitler ve aileleri ile gazilerden aldıklarını vurgulayarak, her zaman onların yanında olduklarını kaydetti.

Kabulde Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu tarafından bir konser de verildi. TRT'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinin müziği ile konsere başlayan bando, 15 Temmuz Marşı'nı da seslendirdi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler