Erdoğan-Conde ortak basın toplantısı

Erdoğan-Conde ortak basın toplantısı

Gine Devlet Başkanı Conde:- "Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin 14 yıllık iktidarı süresince büyük işler başarmıştır. Gine, Türkiye'den çok şey öğrenebilir"

KONAKRİ (AA) - Gine Devlet Başkanı Alpha Conde, Gine'nin Türkiye'den kalkınma konusunda çok şey öğrenebileceğini söyledi.

Conde, 5'inci Muhammed Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin, İslam ümmetinin bir parçası olduğunu ifade eden Conde, "Hem Avrupa hem de Asya'ya ait bir ülke olan Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin 14 yıllık iktidarı süresince büyük işler başarmıştır. Gine, Türkiye'den çok şey öğrenebilecek bir ülkedir" dedi. Conde, Türkiye ile Gineli yetkililerin baş başa ve heyetler arası görüşmelerde önemli anlaşmalara imza attıklarını kaydetti.

İkili ilişkilerin kurulması ve devam ettirilmesinin önemine dikkat çeken Conde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sözünün eri" olduğunu bildiklerini, Türkiye ve dost ülkelerin kendilerine sundukları fırsatları değerlendireceklerini, sorumluluklarının bilincinde olacaklarını dile getirdi.

Conde, Gine'nin ebola salgını nedeniyle zor günler geçirdiğini anımsatarak, Erdoğan'ın Gine'nin kalkınması için tavsiye ve önerilerde bulunduğunu, bunların yerinde ve çok önemli tespitler olduğunu anlattı. Conde, iki yıl ebolayla mücadele etmiş bir ülkede hayatta kalmanın bile büyük bir mucize olduğuna dikkati çekti.

Gineli iş adamlarına seslenen Conde, ülkenin kalkınması için onlara önemli görevler düştüğüne değinerek, bir tüccar mantığıyla değil, ülkelerinin kalkınmasında görev alan iş adamı hassasiyetiyle hareket etmeleri gerektiğini belirtti. Conde, desteklerinden ve ziyaretinden dolayı Erdoğan'a teşekkürlerini sundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :