Erdoğan: Bahçeli'ye dersini verin
Başbakan Erdoğan MHP'lilere seslendi. İşte ayrıntılar..
Partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim'de gerçekleştirilen canlı bomba saldırısının hedefinin demokratik açılım olduğunu söyledi.
Erdoğan, "Taksim olayı neyse Türkiye için açılım odur" diyen MHP liderine de sert sözlerle yüklendi. Başbakan, MHP'lilere seslenerek, kardeşlik projesine canlı bomba benzetmesi yapana dersini verin çağrısında bulundu.
Başbakan Erdoğan şunları söyledi;
3 Kasım akşamı nasıl bir heyecana sahipsek bugün daha fazlasına sahibiz. Geldiğimiz nokta bize yetmiyor. Prizren'de askeri birliğimizi ziyaret ettik. Şehrin meydanında Şadırvan Meydanı'na hareket ettik. Dikkatlerinizi çekiyorum Prizren etnik yapısı çok farklı bir şehir ve o çocukların içinde her etnik gruptan çocuklar vardı. Türküyle, Arnavutuyla diğerleriyle. Esnafın dükkanlarından çıkıp bizi selamladıklarını gördük. Muhabbetimiz Kosovay'la hiçbir zaman azalmamıştır. Kosova'nın bağımsızlığını ilan ettiğini duyduğumuzda, bizde bu bağımsızlığı kabul ettiğimizi duyurduk. Bu ülkenin bayrağının artık dünya ülkeleri arasında bir saygınlığı var. Bu süreç 3 Kasım 2002'deki seçimlerle kırılmaya başlamıştır. 8 yılda ülkemiz için milletimiz için çok büyük işlere imza attık. Yarım kalmış projeşleri tamamladık. 23 yıl önce temeli atılmış bırakılmış yatırımları biz tamamlıyoruz. Rafları temizliyoruz. Burada samimi bir itirafı dile getirmek istiyorum. Muhalafete tüm çabalarımıza rağmen büyük Türkiye vizyonunu kazandıramadık.
ALLAH HERKESE BÖYLE MUHALEFET VERSİN
Parlementoda ülkemiz için attığımız adımlarla hiçbir zaman yanımızda olmadılar. Biz dünyayı tanıyoruz. Dünyada hiçbir muhalafet böyle hareket etmez. Halk oykaması bitti. Muhalefet yine kendi içine kapandı. İnşallah yine Türkiye'nin dışardan nasıl göründüğünü izleyebilirler. Muhalefet dışarı çıktığı anan itibaren acaba AK Parti hükümetini nasıl karalarız planları yapıyorlar. Bu millet çok hayal kırıklığı yaşadı. Biz bu millete hayal kırıklığı yaşatmayacaz. Tarih bizi bu coğrafyada birbirimize kardeş kıldı. Yurt dışında konuştuğumuz insanlar Allah herkese böyle muhalefet versin diyor. Bugün Türkiye, Bosna Hersek'le Kosova'yla görüşebiliyor. Biz açık yüreklilikle diyoruz ki gelin Türkiye'nin fırsatlarından istifade edin. Güçlü bir Türkiye sorunlarını çözmüş bir Türkiye, Avrupa için Ortadoğu için fırsattır. Dünyanın orta vadede ciddi bir gıda sorununa gittiği bu günlerde GAP Türkiye için önemli bir adım olmuşur.
BAHÇELİ'YE DERSİNİ VERİN
Taksim'deki canlı bombanın ve arkasındaki zihniyetin hedefi açılımı sabote etmektir. MHP lideri çıkıyor Taksim olayı neyse Türkiye için açılım odur diyor. Eğer çıkıp oralara gitmezseniz böyle olur. Sen nasıl olur da böyle kıyaslama yaparsınız. Bunu iyi dinleyin sevgili MHP'liler, kardeşlik projesine canlı bomba benzetmesi yapana dersini verin ... 12 Eylül'de benim halkım nasıl gereken dersi verdiyse yine gereken ders verilecektir. CHP, MHP ve BDP liderlerinin hırçın uslubu Türkiye'nin hayrına değildir. Biz geri adım atmayacağız. Tehditlere boyun eğmeyecez. Genel seçimlerin ne zaman yapılacağı konusunda arkadaşlarımızla ciddi fikir alışverişleri yaptık. Siyaset laf üretme makamı değildir. Siyaset bir icra makamıdır. Kırıp dökenlere inat biz dosdoğru olacaz. Muhalefetin tek yaptığı kara leke çalmak. Ama bunlar tutmadı. Güneş balçıkla sıvanmaz.
B
Partimizin içinde MYK'da şuanda oluşan hava 12 Haziran'da yapılması konusunda bir görüş birliği var. Bu tarihin her açıdan uygun olduğu, okulların tatile gireceği, son imtihanların yapılacağı ay olması hasebiyle Temmuz'da yazın sıcağında, insanların memleketlerine tatile gidecekleri düşünülerek Haziran başında bunun yapılması aramızda müzakere edildi. Seçime 7 aylık süreç kaldı. Esasen 12 Eylül halk oylamasının hemen ardından biz seçim çalışmaları startını verdik. En küçük bir rehavet ihmalkarlık, gönülsüzlük ve isteksizlik önce partimize sonra da milletimize haksızlık olur. Biz farklı bir partiyiz. Makamların öne çıktığı değil, fedakarlığın öne çıktığı, benim değil bizim önde tutulduğu, şahsın değil milletin çıkarlarının önde tutulduğu bir partiyiz. Söz de karar da milletindir diyen ve bu ilkeden sapmayan bir partiyiz.
