Erdemir'deki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri

Erdemir'deki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri

Görüşmelerde anlaşma sağlanamamasının ardından, sendika üyesi işçiler iş yavaşlatma eylemi gerçekleştirdi

ZONGULDAK (AA) - Türk Metal Sendikası ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) arasında 4 bin 700 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasının ardından, sendika üyesi işçiler iş yavaşlatma eylemi yaptı.

İşçiler, servislerle geldikleri Erdemir ve Bağlık kapı girişinde otobüslerden inerek iş yerlerine yayan gidip iş yavaşlattı.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde taraflar arası tutulan uyuşmazlık zaptının ardından Erdemir yetkililerinin talebi doğrultusunda önceki gün bir araya geldiklerini ve görüşmede anlaşma sağlanamadığını söyledi.

Metal İşçileri Sanayicileri Sendikasının (MESS) İstanbul'daki binasında yapılan görüşmede işverenin ücret artışlarında ilk 6 ay saat ücretlerine 68 kuruş zam ve sözleşmenin 3 yıllık yapılmasını önerdiğini aktaran Ercan, şöyle devam etti:

"Erdemir adına masada bulunan MESS yetkililerine bu talebi kabul etmediğimizi, toplu sözleşme maddelerinin tamamının arkasında durduğumuzu belirterek toplantıdan ayrıldık. Erdemir'de çalışan işçilerimiz iş yavaşlatma eylemi gerçekleştirmiştir. Geldikleri servislerden Erdemir ve Bağlık kapı girişinde inen işçilerimiz yürüyerek iş yerlerine gitmiştir. Önümüzdeki günlerde genel merkezimizin talimatı ve arkadaşlarımızın istekleri doğrultusunda istediğimiz hak mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Erdemir işçisi üretmeye, ülke ekonomisine kazandırmaya devam etmektedir. Bizim tek istediğimiz işçimizin haklarını sonuna kadar savunmaktır."

Polis ekipleri de iş yavaşlatma eylemi sırasında Erdemir ana ve Bağlık kapı girişlerinde önlem aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :