Erciyes'te kayak okulu

Erciyes'te kayak okulu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Ocak'ta kayak okulu açılacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Erciyes Kayak Merkezi'nde 1 Ocak'ta 7-15 yaş grubuna yönelik ücretsiz kayak okulu açılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kursun açılacağı merkezde incelemede bulundu.

Kayak okulunda uluslararası çapta sporcu yetiştireceklerini vurgulayan Çelik, Erciyes'e yaklaşık 200 milyon avro harcadıklarını aktardı.

"Türkiye'de hatta belki de dünyada ilk defa bir yerel yönetim, böyle bir kış sporları merkezi yapmak için bu kadar para harcadı." ifadesinde bulunan Çelik, şöyle devam etti:

"Biz bu parayı Kayseri ekonomisine canlılık, yeni bir sektör ve değer kazandırmak için harcadık. Erciyes'te alt ve üstyapı anlamındaki yatırımları tamamladık. Dünyanın en iyi spor merkezini yapabilirsiniz ama sporcu yetiştiremiyorsanız bir anlamı olmaz. Bu yüzden bizim hedefimiz, Kayseri'de bu güzel tesisleri kullanacak sporcular yetiştirmek. Açacağımız kayak okulunda 7-15 yaş grubundaki öğrencilerimize kayak kursu verilecek. Kayak okulunu 1 Ocak'ta açmayı planlıyoruz. Eminim ki birkaç sene içinde uluslararası müsabakalarda derece alan sporcular yetiştireceğiz."

Çocuklarını kayak okuluna gönderen ailelerden para talep etmeyeceklerini vurgulayan Çelik, "Öğrencilerimizin kayak takımlarını, kayak malzemelerini biz tedarik ediyoruz. Kayak sporu zengin sporu diye bilinir ama biz tüm gelir seviyesindeki hemşehrilerimize çağrı yapıyoruz, hiçbir masraf ettirmeden çocuklarınıza kayak öğreteceğiz." duyurusunda bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler