Erciş'in çehresi değişiyor

Erciş'in çehresi değişiyor

Van'ın Erciş Belediye Başkanlığına İçişleri Bakanlığınca KHK ile görevlendirilen Kaymakam Yaşar, ilçenin çehresini değiştirmek için yoğun bir çalışma başlattı

VAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Erciş Belediye Başkanlığına görevlendirilen Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, ilçede yol yapım, parke taşı döşeme ve otopark sorununu çözmek için çalışmaları hızlandırdı.

Yaşar, yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde depremin izlerini koruyan kötü bir görüntüye sahip belediyenin eski prefabrik hizmet binasının yıkıldığını anlattı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile müşterek projeyle park yapımının gerçekleştirileceğini söyleyen Yaşar, "İlçemize yapılmış olan 3 trilyon maliyetli ve yaklaşık 3 bin öğretmenimize ve diğer kamu personelimize hizmet verecek olan ancak 1,5 yıldır eski belediye yönetimince yapılmayan yeni öğretmenevi yolunun yapımına başlanmıştır." dedi.

Kangrene dönüşen ilçe merkezinin trafik sorununu ve düzensiz park meselesini çözmek amacıyla 8 otopark yerinin tespit edildiğini ve bunların 4'ünün bitme aşamasına geldiğini ifade eden Yaşar, "Otoparklarımız kısa sürede tamamlanıp halkımızın hizmetine ücretsiz olarak sunulacaktır." diye konuştu.

Yaşar, Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Erciş Belediyesi arasında "Kamuya yararlı işte ücretsiz çalıştırılmaya" ilişkin iş birliği protokolü imzalandığını da aktararak, ilçede ayrıca 3 noktada kilitli parke taşı yol yapım çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

Yeni Peynirciler Çarşısı'nın yapımının devam ettiğini belirten Yaşar, "Belediyemize ait Yeni Halk Ekmek Fabrikası çalışmaları devam etmektedir. İlçemize bağlı mahallelerimizde stabilize malzeme ile yol yapım çalışmaları devam etmektedir. Toplamda 7 mahallede 23 kilometre stabilize yol çalışmaları devem etmektedir." sözlerine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :