Erbil'de "İyilik Duvarı" projesi

Erbil'de "İyilik Duvarı" projesi

- "İyilik Duvarı" kampanyasını başlatan Salih: - "Kürdistan'da yardıma muhtaç olanların sayısı her geçen gün artıyor. Bu insanlara unutulmadıklarını hissettirmek ve yanlarında olduğumuzu söylemek için böyle bir kampanya başlattık"

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Erbil kentinde, yardıma muhtaç kişilerin kıyafet ihtiyacını karşılamak amacıyla "İyilik Duvarı" kampanyası başlatıldı.

Kentin "Benıslava" semtindeki bir duvara asılan ikinci el giysiler, karşılıksız bir şekilde ihtiyaç sahiplerini bekliyor. İsteyen herkes ihtiyacına göre beğendiği elbiseyi alıp gidiyor veya kullanmadığı giysilerini "İyilik Duvarı"na bırakıyor.

"İhtiyacınız yoksa bırakın, ihtiyacınız varsa alın" sloganıyla başlatılan kampanyaya dair AA muhabirine konuşan Resul Salih, bu projenin bir ilk olmadığını ve başka ülkelerde yapılan kampanyalardan esinlendiklerini belirtti.

Hayırseverlerden gelen giysileri duvara asan Salih, IKBY'nin son zamanlarda iç göçmen ve sığınmacı akınına maruz kaldığını hatırlatarak, "Kürdistan'da yardıma muhtaç olanların sayısı her geçen gün artıyor. Bu insanlara unutulmadıklarını hissettirmek ve yanlarında olduğumuzu söylemek için böyle bir kampanya başlattık" dedi.

Kampanyanın halk tarafından ilgiyle karşılandığını aktaran Salih, çok sayıda kişinin, kullanmadıkları kıyafetlerini sessiz bir şekilde gelip "İyilik Duvarı"na bıraktıklarını söyledi.

Salih, başlangıçta ihtiyaç sahiplerinin çekindikleri için kıyafet almaya gelemediklerini ama zamanla bu duruma alıştıklarını ifade ederek şunları kaydetti:

"Yardıma muhtaç kişiler, rahat bir şekilde sanki mağazada alışveriş yapar gibi gelip kıyafetleri deniyor. Hayırsever vatandaşlar da aynı şekilde bu bağıştan oldukça memnun. Eskiden elbiselerini çöpe atıyorlardı ancak şimdi başkalarına verme fırsatları oluştu."

Kampanyaya yapılan yardımları çeşitlendirmeyi düşündüklerini dile getiren Salih, ilerleyen zamanlarda oyuncak ve kitap gibi bağışların yapılması çağrısında bulunacaklarını aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler