Erbil Başkonsolosu İnam, Duhok Üniversitesi'ni ziyaret etti

Erbil Başkonsolosu İnam, Duhok Üniversitesi'ni ziyaret etti

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu İnam, IKBY'de yer alan Duhok Üniversitesi'ni ziyaret etti

DUHOK (AA) - Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Duhok Üniversitesi'ni ziyaret etti.

İnam ve beraberindeki heyet, Duhok Üniversitesi Rektörü Prof. Mosleh Duhoki tarafından üniversitenin kültür merkezi binasında karşılandı.

Ziyaret sebebi ve Duhok Üniversitesi'ne verecekleri destekler hakkında gazetecilere konuşan İnam, "Akademik iş birliği, Kürdistan Bölgesi ile güçlendirmek istediğimiz alanlardan bir tanesi. Bölgedeki üniversiteleri ziyaret ederek, ne gibi katkılar sunabileceğimizi araştırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Duhok Ünivesitesi'nin bölgenin en gelişmiş ve köklü üniversiteleri arasında yer aldığını belirten İnam, "Bu yüzden ilişkilerimizde önemli bir yere sahip. Bir diğer önemi ise, Duhok'un Türkiye'nin Irak'a açılan kapısı olmasıdır." diye konuştu.

"Üniversitede Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün açılması gündemde" diyen İnam, "Bu konuda nasıl bir destek verebiliriz, onu istişare ettik. Eğitici bazı malzemeleri yanımızda getirerek bu süreci başlattık." dedi.

İnam, "En kısa zamanda öğretmenler ve diğer eksiklikler temin edilerek söz konusu bölüm ders vermeye başlar." dedi.

Rektör Duhoki ise, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü açmayı planladıklarını ve Türkiye'den öğretim görevlisi ve kaynak desteği talebinde bulunduklarını ifade etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :