EPDK'dan benzin ve motorine indirim açıklaması

EPDK'dan benzin ve motorine indirim açıklaması

EPDK, ithal petrol ve işlenmiş ürünlerden sağlanan fiyat avantajının tüketicilere yansıtılması için rafinerilere indirim yapılmasını istiyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), son dönemde bazı ülkelerden ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürünlerin fiyat avantajının tüketicilere de yansıtılması amacıyla harekete geçti. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, uluslararası ve yerel piyasalardaki fiyat hareketlerini yakından takip ettiklerini belirterek, bu avantajın tüketicilere yansıtılması için rafinerilere yazı gönderdiklerini açıkladı.

Yılmaz, benzin ve motorin fiyatlarının serbest piyasada oluştuğunu vurgulayarak, kuralların ve formülün belirlendiğini ifade etti. EPDK'nın rafineri-dağıtıcılar ve bayilerin uygulamalarını ve fiyat hareketlerini sıkı bir şekilde denetlediğini dile getiren Yılmaz, piyasanın serbest yapısına rağmen tüketicileri korumanın ve kar oyunlarına izin vermemenin kurumun görevi olduğunu vurguladı.

Rafinerilere gönderilen yazıda gerekli uyarıların yapıldığını belirten Yılmaz, bu doğrultuda rafinerilerin yapacağı güncelleme ile benzin ve motorinde 1 ila 1 buçuk TL arasında bir indirim yaşanacağını açıkladı.

Özellikle ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürünlerin rafineriler için önemli bir kar avantajı sağladığını belirten Yılmaz, bu avantajın tüketicilere yansıtılması gerektiğini vurguladı. Rafinerilere, marj oranlarını güncellemeleri için bir çağrıda bulunan EPDK, bu güncelleme sonucunda benzin ve motorin fiyatlarında düşüş olacağını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.