EPDK kararları

EPDK kararları

ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Enerji Piyasası İşletme AŞ'nin (EPİAŞ) elektrik piyasası için 2018 yılı piyasa işletim gelir...

ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Enerji Piyasası İşletme AŞ'nin (EPİAŞ) elektrik piyasası için 2018 yılı piyasa işletim gelir tavanını 107 milyon 755 bin 477 lira olarak belirledi.

EPDK'nın konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, EPİAŞ'ın 2018 yılı piyasa işletim gelir tavanı, elektrik piyasası için 107 milyon 755 bin 477 lira, doğalgaz piyasası için 2 milyon 182 bin 500 lira oldu.

EPİAŞ'ın 2018'de hizmet binası alımı yapmaması halinde, amortisman ve kira giderlerine ilişkin düzeltmelerin sonraki yıl piyasa işletim gelir tavanında yapılmasına karar verildi.

Resmi Gazete'de ayrıca EPDK'nın Elektrik Piyasası İşletim Gelir Tavanının Karşılanması İçin Uygulanacak Bedel ve Komisyonlar ile Uygulamaya İlişkin Yöntem Bildirimi'ne ilişkin kararı da yayımlandı.

Söz konusu bildirimle piyasa işletim ücretinin piyasa katılımcılarına dağıtımı ve piyasa işletim ücreti hesaplama yöntemleri belirlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :