Ensari: İslam’ı iyi öğrenelim
ESADER’de devam eden Ramazan etkinliklerine Kabe İmamı Abdülaziz El Ensari katıldı.
ESADER’de devam eden Ramazan etkinliklerine Kabe İmamı Abdülgafur El Ensari katıldı. Konya’da Ramazan’ın çok güzel geçtiğini söyleyen El Ensari, İslam’ın daha iyi öğrenilmesi gerektiği mesajı verdi. Müftü Ali Akpınar da İslam dünyasının birbirini tanımamasından yakındı.
Eğitim, Sosyal, Kültür Dayanışma Derneği’nde (ESADER) Ramazan programları sürüyor. Konya’da bulunan Kabe İmamı Abdülgafur El Ensari de derneğe gelen Konyalılarla birlikte iftar yaptı. Davetlilere Kuran ziyafeti veren El Ensari Konya’da Ramazan’ın çok güzel geçtiğini söyledi. El Ensari, “Hakikaten Konya’da manevi açıdan güzel bir hava var. Şehir halkının İslam’a güzel bir yönelişi var. Ramazan çok coşkulu geçiyor. Konyalılar misafirlerini de en güzel şekilde ağırlıyorlar. Ramazan sofralarıyla, güler yüzle, tatlı dille bizi ağırladılar. Özellikle Müftü Sayın Ali Akpınar’a teşekkür ediyorum. Bu mübarek ayda teravih namazları, oruç ve zekâta biraz daha önem vermeliyiz. İslam âlemine mesajım ise dinimizi daha iyi öğrenmek için gayret gösterilmesidir. Biraz daha dinimizi öğrenelim, Kuran-ı Kerim’e daha fazla önem verelim” dedi.
Programa katılan Konya Müftüsü Ali Akpınar da, El Ensari’nin Ramazan’ın başından bu yana Konya’da bulunan El Ensari’nin hatimle teravih namazı kılınan camilerde imamlık yaptığını belirtti. Akpınar, “kendisi Konya’da bu kadar çok camide hatimle namaz kılındığını, bu kadar hafız olduğunu duyunca şaşırdı. Demek ki biz Suudi Arabistan’daki kardeşlerimizi tanımıyoruz, onlar da bizi tanımıyor. Bu programlar bu yüzden önemli” şeklinde konuştu.
MERVA ESADER Başkan Vekili Ziya Ercan Akpınar ve El Ensari’ye programa katıldıkları için teşekkür etti.
