Enkazdan Yuvaya! Dede ve Torunun Yeni Hayatı
6 Şubat depremlerinde ailesini kaybeden Adıyamanlı Abdullah Çelik, enkazdan kurtarılan torunu Yusuf Berk ile İndere’deki afet konutlarında yeni bir hayata başladı. Bakan Murat Kurum duygusal paylaşım yaptı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından Abdullah Çelik’in yeni evindeki görüntülerini paylaşarak, “Gözlerindeki hüznü silmek, yarasını sarmak nasip oldu” ifadelerini kullandı. Paylaşımda, “Bundan daha kıymetli bir şey yok” vurgusu öne çıktı.
6 Şubat’ta ailesini kaybetti, torunuyla hayata tutundu
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti. Adıyaman’da yaşayan Abdullah Çelik, yarıyıl tatili için gelen 2 kızı, 4 torunu ve 10 yakınını kaybetti. Enkazda beşiğinde uyurken bulunan 40 günlük torunu Yusuf Berk, Çelik’in hayata tutunma nedeni oldu.
İndere’de yeni yuva, yeni başlangıç
Çelik, bugün 3 yaşına gelen Yusuf Berk ile birlikte Bakanlık tarafından inşa edilen Adıyaman İndere afet konutlarında yaşıyor. “Devlet güçlü oldu mu her şey olur” diyen Çelik, teslim sürecinin beklediklerinden hızlı tamamlandığını belirtti.
“Devlet babalık etti”
Yaşadıklarını anlatan Çelik, “Devlet ev yaptı, yuvamızı kurduk. Maddi olarak sıkıntı çekmedim; manevi acı çok ağır ama yapılanlarla bir nebze teselli verildi” dedi. Çadır, konteyner ve prefabrik desteklerinin süreci kolaylaştırdığını vurguladı.
Sosyal alanlar çocuklara nefes oldu
Afet konutlarındaki parklar ve sosyal alanların torununu gönül rahatlığıyla büyütmesine imkân verdiğini söyleyen Çelik, “Evde tek ama parkta çocuklarla oynuyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: