Engelsiz Yaşam Fuarı

Engelsiz Yaşam Fuarı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci, partisinin ve ilçe belediyelerinin standlarını ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, engelli ve bakıma muhtaç kişilerin yaşam kalitesini artıran ürünlerin sergilendiği Engelsiz Yaşam Fuarı'nda partisinin ve ilçe belediyelerinin standlarını ziyaret etti.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Fuar Merkezinde ziyarete açılan ve alanında dünyanın en büyük 6 organizasyonu arasında yer aldığı belirtilen fuarda engelliler ve aileleri partinin standına büyük ilgi gösterdi.

Fuarda partisinin ve ilçe belediyelerinin standlarını ziyaret eden Temurci, engelli vatandaşların sorunlarını dinledi. Temurci, İl Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından açılan standda İl Sosyal Politikalar Başkanı Habibe Başer Çiftçioğlu’ndan bilgi aldı.

Temurci, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Kardeşlerimizle burada yaptığımız görüşmelerde ve daha önce de onlarla defalarca bir araya geldiğimizde hep şunu söyledik; hayatta fiziki olarak engelli olmanın zorluklarını hayata tutunarak aşmalıyız. Ruhen engelli olmamalıyız. Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun biz engelli kardeşlerimizi öncelikle kucaklamalıyız. Hayatı daha yaşanabilir kılma noktasında elimizden geleni yapmalıyız. Onlara karşı güler yüzlü olmalıyız. Gönlümüzü açmalıyız ve empati yapmalıyız. Kamu yönetiminin ve kendisini engelli görmeyenlerin, toplumdaki engellilerimizle olan ilişkisini çok daha güçlü hale getirmeliyiz. Onların hem mali problemlerini hem de taleplerini, her anlamda sosyal taleplerini yerine getirecek mekanizmalara ihtiyacımız var."

Engellilerin toplumla kaynaşması için çaba gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Temurci, "Çıkarılan çok fazla yasa ve mevzuat var. Engelli kardeşlerimiz bu yasalardan nasıl faydalanacaklarını bilemiyorlar. Burada arkadaşlarımız bir hukukçumuzu da bulunduruyor. Engelli kardeşlerimiz ondan bilgi alıyor. Toplumun ayrılmaz bir parçasıdır engelli kardeşlerimiz. Biz birlikte Türkiye'yiz. Duruşlarıyla topluma örnek olmuşlardır. Bunu 15 Temmuz akşamı gördük. Birlikte sokaklardaydık.
Onlar FETÖ’nün darbe girişimine karşı milli iradenin yanında dimdik durdular. Allah hepinizden razı olsun. Engelli olmadığı halde sokağa çıkmayanlar vardı. Yüreğini ortaya koyan bu kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

AK Parti standında engelli haklarıyla ilgili bir anket de düzenlendi.

Fuarda 15 Temmuz şehitleri anısına bir köşe oluşturulurken, engelliler de duygu ve düşüncelerini anı defterine yazma imkanı buldu.

Öte yandan, fuar boyunca her gün AK Parti İl Başkanlığı tarafından 10 engelliye çekilişle tekerlekli sandalye hediye edilecek. İkinci günün çekilişini İl Başkanı Selim Temurci, standı ziyaret eden engellilerle birlikte gerçekleştirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler