"Engelsiz Sağlık Turizmi Kenti Ankara" çalıştayı

"Engelsiz Sağlık Turizmi Kenti Ankara" çalıştayı

ANKARA (AA) - Türkiye Sağlık Turizmi Derneği ve Ayaş Belediyesi tarafından düzenlenen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen...

ANKARA (AA) - Türkiye Sağlık Turizmi Derneği ve Ayaş Belediyesi tarafından düzenlenen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen "Engelsiz Sağlık Turizm Kenti Ankara" konulu çalıştay, Ayaş ilçesinde bir termal tesiste gerçekştirildi.

"Engellsiz Sağlık Turizmi Kenti Ayaş" çalıştayının açılışında konuşan Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, "Aslında bizler ve herkes zihinlerdeki engelleri kaldırmalı. Herkesin, her dakika bir engelli adayı olduğu unutulmamalı." dedi.

Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Enginer Birdal da düzenlenen çalıştayın gelecekte yapılacak tüm toplantılara ışık tutacak nitelikte olacağını söyledi.

Düzenlenen çalıştayın ilgili kurumlara rapor olarak gideceğine değinen Enginer, "Sağlık turizmi son yıllarda yükselen bir değer. Şehir hastaneleriyle bunları taçlandırmış durumdayız. Ülkemizi ziyaret edecek olan sağlık arayışı içerisindeki insanlara en iyi hizmetin verilmesi noktasında gayret içindeyiz. Bu sürede engelli ve dezavantajlı bireylerin değişen iş hayatında hak ettiği yeri alması noktasında gayret gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Çalıştaya, Ayaş Kaymakamlığı, Ayaş Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan ve meclis üyeleri, Başkent Üniversitesi Ayaş Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri ve birçok kurumun yetkilileri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :