"Engelsiz bir yaşam için" yüzdüler

"Engelsiz bir yaşam için" yüzdüler

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Belediyesince "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" kapsamında düzenlenen etkinlikte, Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Spida Bifida...

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Belediyesince "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" kapsamında düzenlenen etkinlikte, Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Spida Bifida Anomali" hastalığı olan 14 yaşındaki rekortmen engelli yüzücü Nil Şahin ile yüzdü.

Beşiktaş Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Engellilerin başarısına dikkati çekmek amacıyla gerçekleştirilen gerçekleştirilen etkinlikte, Hazinedar, doğumsal omurga ve omurilik anomalisi rahatsızlığı olarak bilinen "Spina Bifida" hastası Nil Şahin ile yarıştı.

Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlik kapsamında Nil Şahin, Hazinedar'ı az bir farkla geride bırakarak birinci oldu.

Programda konuşan Hazinedar, daha önce de bir zihinsel engelli ile yüzdüğünü dile getirerek, "Nil çok akıllı bir kız. Ancak bedensel olarak bazı sorunları olmasına rağmen sağlıklı insanlardan çok daha iyi bir şekilde yüzüyor. Bunu da kendini geliştirerek kazanmış durumda. Ben de iyi bir yüzücüyüm ancak Nil benden çok daha iyi yüzüyor. Vücudundaki engeller ona engel olmamış ve kendisini çok geliştirmiş." ifadelerini kullandı.

Buradan verdikleri mesajın her gün güçlenmesi gerektiğini belirten Hazinedar, engellilerle hayatı paylaşmanın sadece onların değil toplumun da hayatını zenginleştireceğini söyledi.

Nil Şahin de "Yüzmek çok eğlenceli. Bununla birlikte yarışlarda başarı elde etmek de çok güzel bir duygu. Benim gibi engellilere de dışarıda gezmelerini ve yüzmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :