Engellilere "temsili askerlik" uygulaması

Engellilere "temsili askerlik" uygulaması

Engelliler Haftası dolayısıyla İstanbul Boğaz Komutanlığında temsili askerlik eğitimi yemin töreni yapıldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Boğaz Komutanlığı, Engelliler Haftası dolayısıyla 5 vatandaş için temsili askerlik eğitimi ve yemin töreni düzenleyerek terhis belgelerini takdim etti.

Engelli ailelerinin katılımıyla İstanbul Boğaz Komutanlığında gerçekleştirilen yemin törenine terhis olan askerlerin aileleri de katıldı.

Törende, Deniz Kurmay Kıdemli Albay Ali Kibar, anayasada vatan hizmetinin hak ve ödev olarak düzenlendiğini belirterek, "Askerlik kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirebilmelerini sağlamak maksadıyla temsili askerlik uygulaması icra edilmektedir." dedi.

Kibar, şunları kaydetti:

"Bu uygulama yüce Türk milletinin, vatan sevgisinin bir göstergesi olarak dünyadaki ilk ve tek uygulama olması nedeniyle daha da önem kazanmaktadır. Temsili askerlik uygulaması kapsamında bugün engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin bir gün dahi olsa askeri ortamda yaşamalarına imkan sağlamaya çalışılmış, aramıza katılan silah arkadaşlarımızın duygularını paylaşmak bize manevi güç vermiştir."

Engelli ailelerine seslenerek yürekleri vatan sevgisiyle dolu gençleri bu yaşa getirerek Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına katılmasını sağladıkları için onur duyduklarını ifade eden Kibar, "Büyük özveriyle yetiştirdiğiniz ve bir gün için bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız enerjilerini Atatürk devrimlerinden almış, birlik ve beraberliğin en güzel sembolü olarak karşınızda gururla durmaktadırlar" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından terhis belgeleri takdim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :