Engellilere tekerlekli sandalye yardımı

Engellilere tekerlekli sandalye yardımı

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediyesi tarafından 2 engelliye tekerlekli sandalye hediye edildi. Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Belediyesinde düzenlenen...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediyesi tarafından 2 engelliye tekerlekli sandalye hediye edildi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Belediyesinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Engelli Koordinasyon Merkezinin engellilerin yanında olduğunu ifade etti.

Kaldırım ve sokakları engellilere uygun hale getirmek için bir dizi çalışma yaptıklarını anlatan Dinç, "Sadece tekerlekli sandalye vermek yeterli değil. Engelli vatandaşlarımızın şehrimizde rahatça gezmeleri, cadde ve sokaklarımızda tekerlekli ve akülü arabalarıyla rahatça inip çıkmalarını sağlayacak engelli rampaları yaptık. Görme engelli kardeşlerimizin rahat ulaşımlarını sağlamak için de hissedilebilir hassas yüzeyler dizayn ettik. Şehrimizde engellilerimizin engellerini kaldırmak suretiyle gereken bütün çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Verdiğimiz tekerlekli sandalyelerle de engelli kardeşlerim artık rahatça dolaşabilecek." dedi.

Herkesin bir engelli adayı olduğuna dikkati çeken Dinç, belediyeye gelen talepleri titizlikle değerlendirdiklerini vurguladı.

Konuşmanın ardından engelli Emine Yıldız ve Utku Gümüş'ün tekerlekli sandalyeleri ailelerine teslim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :