"Engellilere şiddet uygulayanlara ciddi cezalar gelsin"

"Engellilere şiddet uygulayanlara ciddi cezalar gelsin"

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Ayva:- "Kadına, çocuğa, engellilere ve hayvanlara şiddet uygulayan ya da ötekileştirmeye kalkanlara verilecek cezalar topluma örnek olmalıdır. Şiddete meyilli kişiyi eyleminden vazgeçirmelidir"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, kadına, çocuğa, engellilere ve hayvanlara şiddet uygulayan ya da ötekileştirmeye kalkanlara verilecek cezaların topluma örnek olması gerektiğini belirterek, "Şiddete meyilli kişiyi eyleminden vazgeçirmelidir." dedi.

Türkiye Beyazay Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, kamuoyuna yansıyan kadına, çocuğa, engellilere ve hayvanlara şiddet veya ötekileştirici, yok sayıcı hareketlerin tırmanma eğiliminde olmasının 12 milyona yakın engelliyi de derinden sarstığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Ayva, kadına, çocuğa, engellilere ve hayvanlara şiddet uygulayan ya da ötekileştirerek yok sayanlara verilecek cezaların topluma örnek olması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Şiddet her yerde var. Evde, okulda, işte, kısacası hayatın her alanında şiddet söz konusu. Şiddetin temelinde zayıfa hükmetmek yatıyor. Temel neden ise kişinin öfkesini kontrol edememesi.Öfkenin kontrol edilip denetim altına alınması, insani duyguların ön plana çıkartılması ancak eğitimle söz konusu olur. Ülke genelinde 9 milyon engelli adına talebimiz, kadına, çocuğa, hayvana şiddet uygulayanlara verilecek ceza örnek olmalı. Şiddete meyilli kişiyi, eyleminden mutlaka vazgeçirmeli. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından öfke kontrol derslerinin ana okulundan itibaren yaygınlaştırılması ve zorunlu hale getirilmesi gerekiyor. Yerel yönetimlerimiz de öfke kontrol merkezlerinde psikolog ve uzmanlar ile topluma bu hizmeti vermelidir. Şiddetin durdurulması için devletimiz bu adımları atmalıdır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :