Engellilere otelcilik eğitimi verildi

Engellilere otelcilik eğitimi verildi

Türkiye Sağlık Turizmi Derneğince, sağlık otelciliği alınanda kat hizmetleri eğitimi alan 33 engelli, törenle sertifikalarını aldı

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde engellilere yönelik düzenlenen sağlık otelciliği kat hizmetleri kursunu başarıyla bitirenlere sertifikaları törenle verildi.

Türkiye Sağlık Turizmi Derneğince (TSTD) hazırlanarak, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlanan finansman ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı desteğiyle yürütülen Engelsiz Sağlık Turizmi ile Yeni Hayatlar Projesi tamamlandı.

Kursta 33 engelli 2 ay süreyle sağlık otelciliği kat hizmetleri meslek eğitimi aldı.

Proje yetkilisi TSTD Yönetim Kurulu Başkanı Enginer Birdal, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, projenin temelinde engelli bireyleri istihdama yöneltmek olduğunu söyledi.

Nüfusun yaklaşık yüzde 12’isinin engelli olduğunu hatırlatan Birdal, şöyle konuştu:

"Sağlık otelciliği kat hizmetleri kursumuz otellerde ve hastanelerde açık olan engelli pozisyonlarına eleman yetiştirmek, istihdam etmek üzere kurgulandı. Kursiyerlerimiz Çubuk Harika Özel Rehabilitasyon Merkezinde etkin eğitmen kadrosu ile 2 ay eğitim aldı. Burada kursiyerlerimize teorik ve uygulamalı eğitim imkanları sunuldu. Eğitim sonrasında alanında yeterliliğe kavuşmuş insan kaynağı ihtiyacını karşılayacak nitelikte personelin yetiştiğini belirtmek isterim. Öyle ki; daha kurs bitmeden iki kursiyerimiz kat hizmetleri personeli olarak istihdam edildiler.Bu nedenle bu kurslarımızı sürdürülebilirlik kapsamında devam etmesini arzuluyoruz."

Proje Koordinatörü Duygu Eshikumo da projede kursiyerlerin aldığı inovatif eğitimleri sınıfta ve alanda uygulayıp pekiştirdiklerini anlatarak, "Eğitimlerimiz, pozitif çıktıları ile geri dönüşler sunuyor. İstihdamın artmasına katkı sağlayabileceğimiz için memnunuz." dedi.

Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği Başkanı Sabahaddin Horoz ise engellilere yönelik çalışmalar dolayısıyla teşekkür ederek, "Engellilerin iyi bir eğitim alıp daha iyi şartlarda istihdam edilmelerinin sağlandığını düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :