Engellilerden Suşehri Kaymakamı Uzunoğlu'na ziyaret

Engellilerden Suşehri Kaymakamı Uzunoğlu'na ziyaret

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde rehabilitasyon merkezine giden engelli öğrenciler, Engelliler Haftası kapsamında asker kıyafeti giyerek Kaymakam Ender Faruk...

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde rehabilitasyon merkezine giden engelli öğrenciler, Engelliler Haftası kapsamında asker kıyafeti giyerek Kaymakam Ender Faruk Uzunoğlu'nu ziyaret etti.

Mavi Umutlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, Engelliler haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikle Suşehri Kaymakamı Uzunoğlu'nun konuğu oldu.

Öğrencilerle sohbet eden Uzunoğlu, öğrencileri kabulünde yaptığı konuşmada, sosyal devlet ve yardımsever bireyler olma bilinciyle, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için her türlü çalışmanın yapıldığını söyledi.

Engellilerin toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri için meslek edinip üretken hale gelmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanmasının herkesin ortak görevi olduğunu dile getiren Uzunoğlu, şunları kaydetti:

"Onlara göstereceğimiz ilgi ve sorunlarına bulacağımız çözümler, insana ve topluma duyulan saygının en önemli gereğidir. Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini ve geleceğe umutla bakabilmelerini sağlamak, onları toplumsal hayatta etkin ve verimli kılmak adına dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesine vesile olan Engelliler Haftası, her yıl 10-16 Mayıs tarihlerinde çeşitli faaliyetlerle kutlanmaktadır. Bu düşüncelerle Engelliler Haftası’nın toplumdaki hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ederek tüm engelli kardeşlerimi ve ailelerini sevgiyle selamlıyor, onlara sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum."

Mavi Umutlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yetişen Vural da ziyarette merkezin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :