Engelliler Haftası

Engelliler Haftası

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediyesi ve Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla 23 özel eğitim merkezinin katılımıyla...

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediyesi ve Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla 23 özel eğitim merkezinin katılımıyla program düzenledi.

Şehit Yiğitcan Çiga Özel Eğitim Uygulama Merkezi bahçesinde düzenlenen programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Programda, ilçede bulunan, rehabilitasyon ve eğitim uygulama okullarından faydalanan engelliler şiir, dans, tiyatro, müzik dinletisi ve halk oyunları gösterilerini sundu.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, etkinlikte yaptığı konuşmada, engelli vatandaşları kucakladıklarını ve onların rahat, huzurlu bir hayat geçirmesi için büyük bir çaba gösterdiklerini kaydetti.

Tüm engelli vatandaşların 10 Mayıs Engelliler Haftası'nı kutlayan Çolakbayrakdar, şunları aktardı:

"Kocasinan Belediyesi olarak nerede insan varsa biz oradayız. İnsanın yaşamış olduğu her alanda onun hayatını kolaylaştırmak, onu mutlu etmek için projeler üretmek ve onun ihtiyaçlarını karşılama noktasında elimizden geldiğince destek olmak için var olduğumuzu her zaman söylüyoruz. Belediyemizin destekleriyle ilçede bulunan özel eğitim okullarındaki öğrencilerimizin yapmış oldukları programlarla Engelliler Haftası'nı kutlamaktan mutlululuk duyuyoruz. Düzenlenen etkinlik vesileyle çocuklarımızın mutluluğuna, neşesine ve heyecanına ortak oluyoruz. Bugün burada engelli öğrencilerimiz için düzenlenen etkinliğin bizler için ayrı bir yeri var. Programı izlerken gördüğüm şu ki, çocukların yüzü gülünce ailelerin yüzü gülüyor. Ailelerin yüzü gülünce bizim yüzümüz gülüyor."

Özel Eğitim Merkezi Müdürü Serkan Karakaya ise Engelliler Haftası sebebiyle etkinlik düzenlediklerini ve amaçlarının engelli çocukların sesini duyurmak olduğunu söyledi.

Program, belediye tarafından özel eğitim merkezinin bahçesine yaptırılan oyun parkurunun törenle açılmasının ardından son buldu.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler