Engelliler Haftası

Engelliler Haftası

SİVAS (AA) - Sivas'ta Engelliler Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Cumhuriyet Üniversitesi'nden (CÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, CÜ Rektörlüğü...

SİVAS (AA) - Sivas'ta Engelliler Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Cumhuriyet Üniversitesi'nden (CÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, CÜ Rektörlüğü ve Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü'nce (KYK) üniversite kampüsünde gerçekleştirilen program kapsamında yürüyüş düzenlendi.

CÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, KYK İl Müdürü Erdoğan Tunç, engelli dernek başkanları, engelliler ve ailelerinin katıldığı yürüyüş, Kültür Merkezi Konser Alanı'nda sona erdi.

Programda konuşan KYK İl Müdürü Erdoğan Tunç, engelliler için üniversitede ilk defa böyle bir program yapıldığını belirterek, "Hayatın engellilere sunduğu engelleri ortadan kaldırıp, onları sosyal yaşamla bütünleştirmeyi vazife bilmemiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

CÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı ise "Engelli gençlerimize ve kardeşlerimize acıyarak bakmayın. Engelsiz bir hayat sürmeleri için onlara yardımcı olacağız." açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından bazı engellilere tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Çeşitli gösterilerin yapıldığı programda, engelli gençlerin söylediği türküler eşliğinde halay çekildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler