Engelliler en büyük balık için ter döktü

Engelliler en büyük balık için ter döktü

Engellilere yönelik düzenlenen balık tutma yarışmasına katılanlar, en ağır balığı yakalamak için birbirleriyle yarıştı- Balıklar tartıldıktan sonra göle geri bırakıldı

İSTANBUL (AA) - Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Sazlıbosna Gölü’nde balık tutma yarışması düzenlendi.

Aralarında görme, bedensel ve zihinsel engellilerle down sendromluların bulunduğu 27 yarışmacı belirlenen süre içinde en büyük balığı yakalamaya çalıştı.

Tutulan balıklar Arnavutköy İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Birimi’nde görev yapan su ürünleri mühendisleri ve kontrol görevlileri ile avcılık, atıcılık derneklerinin üyelerinden oluşan jüri tarafından tartıldı.

Hayatlarında ilk kez balık tutma tecrübesi yaşayan yarışmacılardan görme engelli Burak Yavaş, tuttuğu 95 gram ağırlığındaki balıkla ipi göğüslerken zihinsel engelli Mehmet Akduman 80 gramla ikinci, diğer bir zihinsel engelli yarışmacı Fadime Demir ise 75 gramla üçüncü oldu. Dereceye girenlerin ödülleri Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı tarafından verildi.

Sazlıbosna Gölü kıyısında gerçekleşen etkinliğe yarışmacıların yakınları ve belediye çalışanları seyirci olarak iştirak etti.

Tutulan balıklar tartıldıktan sonra göle geri bırakıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler