Engelli öğrencilere uzaktan eğitim indirimi

Engelli öğrencilere uzaktan eğitim indirimi

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Yıldız:"Engelli kardeşlerimizin eğitimine katkı sunmak adına bizim de görevimiz olduğunu değerlendirdik ve TÜRTEP uzaktan eğitim Yüksek Lisans programlarında, engelli öğrencilerimize raporlarında

ANKARA (AA) - Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından, uzaktan eğitim yüksek lisans programlarında engelli öğrencilere raporlarındaki engellilik oranı kadar indirim yapılacağı bildirildi.

Üniversite Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, zaman ve mekan engelleri nedeniyle eğitime vakit ayıramayan öğrencilere uzaktan eğitim fırsatı verdiklerini, ön lisans, lisans ve yüksek lisans programları ile Türkiye'de uzaktan eğitim alan yaklaşık 6 bin civarında öğrenci bulunduğunu belirtti.

Ülkelerin demokrasiyi, insan haklarını, çağdaşlaşmayı ne kadar sindirdiğini anlamak için o ülkenin engellilerine nasıl yaklaştığına bakmanın yeterli olacağına işaret eden Yıldız, "Engellilere yönelik eğitimin temel amacı, engelinden dolayı toplumsal hayata katılmakta güçlük çeken insanları daha fazla toplumsal hayata katmaktır. Engelli kardeşlerimizin eğitimine katkı sunmak adına bizim de görevimiz olduğunu değerlendirdik ve uzaktan eğitim yüksek lisans programlarında, engelli öğrencilerimize raporlarındaki engellilik oranı kadar indirim yapılmasına karar verdik." ifadelerini kullandı.

Uzaktan eğitim programlarının ön lisans, lisans ve yüksek lisans programı olmak üzere 19 ayrı bölümden oluştuğunu anlatan Musa Yıldız, Türkiye'nin 35 farklı üniversitesinden ve 3 devlet kurumundan alanında en iyi hocaların öğrencilere canlı ders anlattığını da kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :