Engelli öğrenciler hayallerini kıyafetlere yansıtacak

Engelli öğrenciler hayallerini kıyafetlere yansıtacak

Kırklareli Üniversitesi ile Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "Gökkuşağı Düşler Atölyesi" iş birliği protokolü ile engelli öğrenciler, üniversitelilerin desteğiyle giymek istedikleri kıyafetleri tasarlayacak.

Kırklareli Üniversitesi ile Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "Gökkuşağı Düşler Atölyesi" iş birliği protokolü kapsamında engelli öğrenciler,üniversitelilerin desteğiyle giymek istedikleri kıyafetleri üretecek.

Protokol çerçevesinde Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde eğitim gören engelli öğrencilere rol model olacak.

Üniversite öğrencileri protokol kapsamında engelli öğrencilerin hayallerini kıyafetlere yansıtmalarını sağlamak amacıyla faaliyetlerde bulunacak.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, rektörlük binasında düzenlenen törende, üniversite olarak sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer almaya büyük önem gösterdiklerini söyledi.

Kıyafetlerle defile düzenlenecek

Protokol ile engelli öğrencilerin hayallerini kıyafetlere yansıtacağını belirten Şengörür, elde edilen kıyafetler ile defile düzenleyeceklerini anlattı.

Bu faaliyet ile engelli öğrencilerin öz güvenlerin de artacağına işaret eden Şengörür, "Protokol ile amacımız Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde eğitim gören özel gereksinim duyan öğrencilerin hayallerinde ve düşlerinde tasarladıkları elbiselerin bizim üniversitemizin öğrencileriyle birlikte üretmesidir. 21 Mart'ta da ortaklaşa bir defile düzenlenmesini hedefliyoruz." diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ise projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İnsan hayal ettikçe var ve hayal ettikçe yaşıyor." dedi.

Engelli bireylerin de hayal edebildiklerini bu projede göstereceklerini belirten Aşım, "Engelliler de çok güzel hayal edebiliyor. Burada örneklerini de görebiliyoruz. Bizim engelli çocuklarımızın sosyal yaşama katılması için akademik camianın kucak açması çok değerli ve çok anlamlı." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Şengörür ve Aşım iş birliği protokolünü imzaladı.

Etiketler :