Engelli kızının tedavisi için yardım bekliyor

Engelli kızının tedavisi için yardım bekliyor

Edirne'de, trafik kazası sonucu yüzde 95 bedensel engelli olan 21 yaşındaki kızına 14 yıldır bakan Seve Keskin, tedavi için yardım talep ediyor- Anne Keskin:- "Kazanın ardından birkaç kez hastaneye götürdük ancak tedaviye devam edemedik. Kızım tedavi olur

EDİRNE (AA) - Trafik kazası sonucu yüzde 95 bedensel engelli olan kızına 14 yıldır bakan Seve Keskin, "Kazanın ardından birkaç kez hastaneye götürdük ancak tedaviye devam edemedik. Kızım tedavi olursa belki iyileşecek. Ama durumumuz yetmiyor. Yetkililerden kızımı tedavi ettirebilmek için yardım bekliyoruz." dedi.

Seve Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 yıl önce çalışmak için Mardin'den Edirne'ye yerleştiklerini anlattı.

Eşinin inşaat işçisi olduğunu belirten Keskin, 7 çocuğundan biri olan Selma'nın ilkokul çağlarında sokakta oynarken trafik kazası geçirdiğini söyledi.

Kazanın ardından bir süre tedavi olduktan sonra kızını hastaneden çıkardıklarını ifade eden Keskin, "O günden beri kızım tek başına hiçbir şey yapamıyor. Yanından bir dakika bile ayrılmıyorum. Tüm ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Allah yardımcımız olsun zor bir durum." diye konuştu.

Maddi durumu iyi olmadığı için kızını tedavi ettiremediğini anlatan Keskin, şunları kaydetti:

"Kazanın ardından birkaç kez hastaneye götürdük ancak tedaviye devam edemedik. Kızım tedavi olursa belki iyileşecek. Ama durumumuz yetmiyor. İyi bir doktora götürebilirsek ve fizik tedavisi olursa inşallah yürür. Kızım 14 yıldır bu şekilde evde dışarı çıkamıyor. Tek yapabildiği televizyon izlemek. Yaşıtları üniversiteye gidiyor. Ben de kızımın üniversiteye gitmesini isterdim. Bunlar içimizde kaldı hep. Yetkililerden kızımı tedavi ettirebilmek için yardım bekliyoruz. 47 yaşındayım ileride ne olur bilmiyorum. Ben ölmeden kızımın iyileşip iyileşemeyeceğini görmek istiyorum. Yardım ederlerse Allah razı olsun. Kızımın yanından gün boyunca bir dakika dahi ayrılmıyorum. Selma'ya bir bebeğe bakar gibi bakıyorum. Kardeşleri de ilgileniyor. Altını bezliyorum, giydiriyorum, banyosunu yaptırıyor ve yemeğini yediriyorum."

Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği Başkanı Dilek Kaynak, Keskin ailesine her zaman destek olmaya çalıştıklarını aktardı.

Selma'nın tedavi görmesi durumunda iyileşme umudu taşıdığına dikkati çeken Kaynak, "Edirne'de serebral palsi hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı Önder Yılmaz tedavisini aksatmadan devam ettirdiği için 17 yıl sonra yürüdü. Anadolu Ajansı Önder'in sağlığı ile ilgili her safhayı haber yaptı. Önder el birliğimizle ayağa kalktı. Şimdi Selma da inşallah tedavi olabilirse sağlığına kavuşur." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :