Engelli iki gence akülü araba
Bugüne kadar yaptırdığı göz ameliyatları, tekerlekli sandalye dağıtımı ve protez kol bacak operasyonlarıyla halkın sevgisini kazanan ve 11. yılına giren Acil Hastalara Yardım Vakfı, "bütün yüzler gülene kadar çalışacağız" diye yoluna devam ediyor
Bugüne kadar yaptırdığı göz ameliyatları, tekerlekli sandalye dağıtımı ve protez kol bacak operasyonlarıyla halkın sevgisini kazanan ve 11. yılına giren Acil Hastalara Yardım Vakfı, "bütün yüzler gülene kadar çalışacağız" sloganıyla hizmete devam ediyor. Sosyal güvencesi olmayan ve bakıma muhtaç genç yaşlı herkese açık bir darülaceze çalışması içerisinde bulunan vakıf, bu çalışmanın yanısıra göz ameliyatları ve tekerlekli sandalye dağıtımına da devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde Aşağı Pınarbaşı Köyü'nde ve Aksaray'a bağlı Güneşli Köyü ve ikamet eden bedensel engelli iki gencin başvuruları üzerine hastaların durumlarını inceleyen Acil Hastalara Yardım Vakfı, başvuruların kabulü üzerine bu iki gence iki akülü araba vererek yine insanların mutluluğuna ve yüzlerin gülmesine vesile oldu.
Aşağı Pınarbaşı Köyü'nde ikamet eden ve bugüne kadar annesinin sırtında okula giden Saliha Güney ise artık köy içerisinde akülü aracıyla annesine yük olmadan okuluna rahatça gidebilecek.
Yaptıkları hizmetle hem ihtiyaç sahiplerini hem de hayır sahiplerini mutlu ettiklerini söyleyen Acil Hastalara Yardım Vakfı Başkanı Süleyman Doğan ise "Vakıflar, veren el ile alan eli buluşturan kurumlardır. Elimize ulaşan 2 akülü arabayı ince eleyip sık dokuyarak en faydalı olabileceğimiz bu iki gence vermeyi uygun gördük, halkımızdan akülü araç konusunda aşırı bir talep var, biz de bu talebe kayıtsız kalmayacağız ve elimizden gelen çabayı göstererek insanların yüzünü güldürmeye gayret edeceğiz. 11 yıldır hem Konya halkına hem de diğer şehirlerden gelen vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Artık hizmetimizi Darülaceze ve diğer şehirlere açacağımız temsilciliklerimiz ile yurt genelinde büyütüyoruz. Halkımızın güveninden aldığımız güç ile son nefesimize kadar yine halkımız için çalışacağız" dedi. Memleket