Engellerin aşılmasında Türk-Alman iş birliği

Engellerin aşılmasında Türk-Alman iş birliği

Almanya'da engelliler alanında faaliyet gösteren GWW Kurumu yetkilileri, incelemelerde ve deneyim paylaşımında bulunmak için Türkiye'ye gelecek

İSTANBUL (AA) - Almanya'da engelliler alanında faaliyet gösteren GWW Kurumu yetkilileri, incelemelerde ve deneyim paylaşımında bulunmak için 18 Mart Cuma günü Türkiye'ye gelecek.

Türkiye Beyazay Derneği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, GWW yetkililerinin ziyaretiyle Türkiye'de engelliler alanında yapılan gelişmelerin incelenmesi ve yeni iş birliklerinin değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Alman ziyaretçiler, dernek merkeziyle "Kartal Rehabilitasyon Merkezi"ni ziyaret edecek.

Ziyaret esnasında 19 müzik aleti çalabilen otizmli Rabia Aytek, Alman misafirlere müzik dinletisi sunacak.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, ziyarete ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Engelliler alanında son yıllarda ülke olarak çok güzel noktalara geldik ve daha güzel yerlere gelmek için çalışmaktayız. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da bizlere vermiş olduğu destekle ülkemizi her alanda olduğu gibi engelliler alanında da başarılı bir şekilde temsil ediyoruz. Bu kapsamda Almanya'da engelliler için faaliyette bulunan GWW Kurumu yetkililerini ülkemizde ağırlamaktan gurur duyuyoruz."

GWW Kurumu Başkanı Andrea Stratman ise "Engelli bireyleri yaşamın her alanında görebilmeliyiz. Bizler bu alanda hizmet veriyoruz ve Türkiye'nin engelliler alanındaki çalışmalarını da yakından takip ediyoruz" görüşlerini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :