Engeller "Sesli Durak" ile ortadan kalkacak

Engeller "Sesli Durak" ile ortadan kalkacak

Boyner Grup'un toplumsal fayda odaklı projeler gerçekleştiren sosyal girişimciler ile destekçilerini bir araya getirmek amacıyla hayata geçirdiği Buluşum Platformu, "Sesli Durak" uygulamasına ev sahipliği yapıyor- Görme engellilerin duraklara gelen otobüs

İSTANBUL (AA) - Boyner Grup'un sosyal girişimcilere kitlesel fonlama sağlamak amacıyla kurduğu Buluşum Platformu, yeni bir projeye daha ev sahipliği yapıyor. "Sesli Durak" uygulaması, görme engellilerin duraklara gelen otobüslerden ve hangi hata ait olduklarından sesli olarak haberdar olmalarını sağlıyor.

Boyner Grup açıklamasına göre, Buluşum Platformu, toplumsal fayda odaklı projeler ile hayatları değiştirmeye devam ediyor. Platformda destek toplayan yeni proje Sesli Durak, görme engelli bireyler için toplumsal engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Sesli Durak mobil uygulaması, otobüs duraklarına gelen otobüslerden ve otobüslerin hangi hatta ait olduklarından görme engellileri sesli olarak bilgilendiriyor. Sosyal girişimci Onur Kılıç tarafından hayata geçirilen Sesli Durak projesi, Android işletim sisteminde çalışıyor ve Google Play uygulama mağazasından indirilebiliyor.

Uygulamayı indiren görme engelli bireyin konumunu tespit ederek, bulunduğu durak ve otobüsler hakkında sesli olarak bilgilendirme yapan Sesli Durak, ilk olarak Ankara'da hayata geçirildi.

Görme engellilerin günlük ulaşımlarını kolaylaştırmayı ve toplumsal engelleri ortadan kaldırmayı hedefleyen Sesli Durak'ın Türkiye'nin başka illerinde de hayata geçirilmesi için büyükşehir belediyeleri ile görüşmeler yapılıyor.

Sesli Durak, Türkiye'nin daha fazla ilinde, daha fazla görme engelliye hizmet verebilmek adına Buluşum Platformu'nda destekçilerini bekliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :