Enflasyon rakamlarının yankıları

Enflasyon rakamlarının yankıları

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: - "İş dünyası olarak beklentimiz; kurlarda istikrarın sağlanması"

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, iş dünyası olarak kurlarda istikrarın sağlanmasını beklediklerini bildirdi.

Burkay, ekim ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdiği yazılı açıklamasında, manşet enflasyonun eylül ayının ardından ekimde de beklentilerin altında kaldığını, aşağı yönlü eğilime, gıda fiyatlarının önemli katkı sağladığını belirtti.

Enflasyon göstergelerinin yavaşlama riskine de işaret ettiğini anlatan Burkay, iç talebin canlandırılması amacıyla finansmana erişimin kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı.

Burkay, son verilerle birlikte Merkez Bankasının faiz indirimi konusunda elinin güçlendiğini, kamu ve özel bankaların da faiz indirimleriyle kredi kanallarını açması gerektiğini belirtti.

Burkay, "İç talebin canlandırılması gerekiyor. Bu dönemde özellikle KOBİ'lerin finansmana erişimi ve faiz oranlarındaki düşüş trendinin sürmesi büyük önem taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Döviz kurlarında yaşanan artışlara da değinen Burkay, "İş dünyası olarak beklentimiz; kurlarda istikrarın sağlanması." ifadelerini kullandı.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler