Enes Kuşku'nun durumu netlik kazanacak

Enes Kuşku'nun durumu netlik kazanacak

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İşseven:"Enes'in olimpiyatlarda yarışabilme ihtimali düşük"

ANKARA (AA) - Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, trafikte yaşanan tartışmada kasık ve bacağından bıçaklanan Enes Kuşku'nun 2016 Rio Olimpiyatları'nda yarışmasının zor olacağını söyledi.

İşseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rio Olimpiyatları'na kota alan Enes'in tedavisinin hastanede devam ettiğini anımsattı. Enes'in durumunun sürekli değerlendirildiğini ve yurt dışından özel hekim getirtileceğini belirten İşseven, "Enes'in olimpiyatlarda yarışabilme ihtimali düşük. Bu şartlarda bekleneni veremez. Sağlık ekibi durumuyla ilgili kararı verecek." diye konuştu.

Kürekte sporcular için bacak ve kasık bölgesinin önemini anlatan İşseven, şunları kaydetti:

"Darbeler hemen iyileşmez. Olimpiyatlara kısa bir süre kaldı. Sporcunun antrenman yapması ve hazır hale gelmesi zaman alacak. Uluslararası federasyonun kurallarına göre, yüzde 50 yarışçı değiştirme hakkımız var. Teknik kurul bütün ihtimaller üzerine çalışmalarını yapıyor. Enes'in olimpiyatlara gidememe ihtimaline karşı bir isim belirlenecek. Zaman kısa olduğu için bütün ihtimalleri değerlendirmek zorundayız."

2016 Rio Olimpiyatları kotası alan Galatasaraylı milli kürekçi Enes Kuşku, 6 Temmuz'da Sakarya'da trafikte yaşanan tartışmada kasık ve sol bacak adalesinden bıçaklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :