Endüstri Holding binası yıkılıyor

Endüstri Holding binası yıkılıyor

Endüstri Holding binası yıllardır boş beklemesinin ardından yıkımına başlandı. Bina, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz ettiği için alınan karar gereği Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilerek yıkımına başlandı

Konya’nın merkezinde atıl durumdaki Endüstri Holding binası yıllardır boş beklemesinin ardından yıkımına başlandı. Bina, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz ettiği için alınan karar gereği Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilerek yıkımına başlandı.

endustri-(1).jpg

1990’lı yıllarda bir grup işadamı tarafından kurulan ve 2000 yılında batan Endüstri Holding’in Musalla Bağları Mahallesinde bulunan atıl binasının yıkımına başlandı. Avrupa'da bulunan Türk işçilerinin paralarıyla çok ortaklı olarak kurulan Endüstri Holding, 2000 yılların başında batmasıyla bina boş durumda kaldı. Holdingin batmasının ardından ortaklar, hakları için dava yoluna gitmiş, sonuçlanmayan davalar neticesinde bina atıl vaziyette kaderine terk edilmişti. Şubat 2014 tarihinde yıllardır atıl bir durumda bulunan Endüstri Holding binası, Sağlık İl Müdürlüğü’nün önceden hazırladığı proje sonunda bina Sağlık İl Müdürlüğü Sosyal tesisleri ve Hekimevi olarak kullanılacağı bildirilmişti. O günden bu yana atıl durumdaki bina, tinercilerin uğrak mekanı olmasıyla birçok kez gündeme geldi. Çevredeki vatandaşların şikayetleri ve basının konuyu gündeme taşımasıyla sık sık gündem olan bina yıkıma başlanması çevredeki vatandaşları sevindirdi.

endustri-(3).jpg

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YIKIYOR

2000 yılından bu yana davalık olan ve üzerinde birçok şahıs ve kurum tarafından mahkeme kararıyla haciz konulan bina, alınan bilgilere göre Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımına başlandığı öğrenildi. Bina, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz ettiği için alınan karar gereği Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilerek yıkımına başlandı.

endustri-(2).jpg

Musalla Bağları Mahallesi Muhtarlığı ve çevredeki vatandaşların girişimleri sayesinde Konya Valiliğine yaptıkları görüşmelerde durumu tüm detaylarıyla izah ettiler. Yapılan görüşmeler sonucunda Büyükşehir Belediyesi binanın yıkımına başladı. Binanın yeni yerine ne olacağı ve nasıl değerlendirileceği önümüzdeki günlerde belli olacak. Öte yandan yıkımın başlıca nedenleri arasında çevredeki huzurun sağlanması ve ortaya çıkan çirkin görüntünün ortadan kaldırılması yer alıyor.

4 YIL ÖNCE KONYA DEFTARLIĞI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Ocak 2015 tarihinde kamuya ait binalarla ilgili Konya Deftarlığı yazılı açıklama yaptı. Atıl vaziyette duran kamu binalarıyla ilgili çalışmaların yapıldığı ve ilgili kurumlara tahsislerin gerçekleştiği öğrenilmişti. Konya Deftarlığı Milli Emlak Müdürlüğü konuyla ilgili yazılı açıklamada, “Musalla Bağları Mahallesinde 3048 ada 13 parsel üzerinde bulunan, Endüstri Holding Binası olarak bilinen bina, Kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere Bakanlığımızın (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) 201/01/2012 tarihli Olur'ları ile Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilmiş olup, 30/01/2012 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. Sağlık Bakanlığınca eğitim, dinlenme tesisi ve Acil Sağlık Hizmetieri Eğitim ve Simülasyon merkezi olarak kullanılması planlanmakta olduğu ve bununla ilgili çalışmaların devam ettiği bildirilmiştir” Servet R. Çolak-Memleket

endstri_ykm_1.jpg