Endonezyalılar Konya'ya Bitti

Endonezyalılar Konya'ya Bitti

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın uluslararası tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Endonezyalı tur operatörlerine yönelik iki günlük kapsamlı bir tanıtım organizasyonu düzenledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk Hava Yolları ve Türkiye Tanıtım Geliştirme Ajansı işbirliğiyle gerçekleştirilen organizasyon, Endonezyalı tur operatörlerinin yoğun ilgisiyle karşılandı. İki gün süren etkinlikte, tur operatörlerine Konya’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtıldı.

Tarihi ve Kültürel Mekanlar Gezildi

Tanıtım turu kapsamında Endonezyalı misafirler, Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, Darülmülk Sergi Sarayı, Taş Bina, Tropikal Kelebek Bahçesi, Sille, Karatay Medresesi, Alaaddin Camii, Tarihi Bedesten, Mevlana Müzesi, Konya Panorama Müzesi ve Meram Yaşam Müzesi’ni ziyaret etti. Bu mekanlarda detaylı incelemeler yaparak Konya’nın zengin kültürel mirasını yerinde deneyimlediler.

e1.jpg

Mevlana Kültür Merkezi ve Konya Baranası Etkinliği Büyük İlgi Gördü

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde icra edilen sema ayin-i şerifini de izleyen Endonezyalı tur operatörleri, Konya’daki geceleme süresini artırmak amacıyla yeniden canlandırılan “Konya Baranası” akşam eğlencesine de katıldılar. Misafirler, bu etkinliklerden büyük keyif aldıklarını ve Konya’nın kültürel etkinliklerinin etkileyici olduğunu belirttiler.

e2.jpg

Konya’nın Tanıtımı İçin Uluslararası Çalışmalar Devam Ediyor

Konya’ya ilk kez gelen Endonezyalı tur operatörleri, şehrin tarihi ve kültürel yapısından çok etkilendiklerini ifade ederek, Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nin özellikle dikkatlerini çektiğini belirttiler. Bu organizasyonun ardından Endonezya’dan Konya’ya daha fazla ziyaretçi gelmesini teşvik edeceklerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.