Endonezyalı balıkçılar 5 Arakanlı Müslüman'ı kurtardı

Endonezyalı balıkçılar 5 Arakanlı Müslüman'ı kurtardı

BANDA AÇE (AA) - Endonezyalı balıkçılar, Açe Adası kara sularında zor durumdaki 5 Arakanlı Müslüman'ı kurtardı.Açe Arama Kurtarma Ajansı yetkilisi...

BANDA AÇE (AA) - Endonezyalı balıkçılar, Açe Adası kara sularında zor durumdaki 5 Arakanlı Müslüman'ı kurtardı.

Açe Arama Kurtarma Ajansı yetkilisi Abdul Müsafir, 2 kadın ve bir çocuk olmak üzere 5 kişinin Açe'nın batısındaki kara sularında balıkçılar tarafından kurtarıldığını söyledi.

Myanmar'daki zulümden kaçarak Endonezya'ya sığınmak için tekneyle hareket eden grubun yaklaşık 20 gündür yolda olduklarını belirten Müsafir, çok yorgun ve bitkin olduklarını ifade etti.

Müsafir, yolculuk sırasında 5 Arakanlı Müslüman'ın ise hayatını kaybettiği bilgisini verdi.

Balıkçıların Açe'ye getirdiği sığınmacıların, hastanede tedavi altına alındığı kaydedildi.

Arakanlı Müslümanların nereye yolculuk yaptıklarının henüz tespit edilemediği açıklandı.

Endonezya, Myanmar'daki zulüm ve şiddetten kaçan 300'den fazla Arakanlı Müslüman'a kapısını açmıştı. Endonezya'ya sığınan Arakanlı sığınmacıların çoğu Açe eyaletindeki kamplarda kalıyor.

BM'ye göre, yalnızca 25 Ağustos 2017'den sonra Arakan'dan kaçmak zorunda kalıp Bangladeş'e sığınanların sayısı 700 bini aştı. Uluslararası insan hakları kuruluşları, yayınladıkları uydu görüntüleriyle yüzlerce köyün yok edildiğini kanıtladı.

Arakanlıların topraklarına dönüşü için Myanmar ve Bangladeş hükümetleri arasında imzalanan anlaşma, yerinden edilenlerin durumlarını belgelendirmeleri mümkün olmadığı için uygulamada işlevsiz kalıyor.

BM ve uluslararası insan hakları örgütleri, Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddeti "etnik temizlik" ya da "soykırım" olarak adlandırıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :