Endonezya'daki toprak kayması

Endonezya'daki toprak kayması

Orta Cava'da meydana gelen toprak kaymasında ölenlerin sayısı 56'ya yükseldi - Kayıp 9 kişi için arama çalışmaları devam ediyor

CAKARTA (AA) - Endonezya 'nın Orta Cava bölgesinde geçen hafta meydana gelen toprak kaymasında ölenlerin sayısının 56'ya çıktığı bildirildi.

Ülkedeki yerel haber sitelerinden Jakartaglobe'da yer alan habere göre, Ulusal Afetle Mücadele Kurumu (BNPB) sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, yaptığı açıklamada, "Arama ve Kurtarma (SAR) ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Şu ana kadar ulaşılan ceset sayısı 56’dır. 22 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı. 9 kişinin daha toprak altında olduğunu tahmin ediyoruz. Çalışmalar bu yönde devam etmektedir." diye konuştu.

Sutopo, 395 kişinin tamamen toprak altında kalan bölgelerden güvenli alanlara tahliye edildiğini söyleyerek, "Mağdur olanlara sağlık ve gıda yardımları yapılıyor. Sel ve heyelan nedeniyle 143 ev kullanılamaz halde. Hesaplanan hasar yaklaşık 1 milyon 200 bin Amerikan Doları civarında." dedi.

Öte yandan, Endonezya Meteoroloji Kurumu da bugün yaptığı açıklamada, Orta Cava bölgesinde şiddetli yağışların devam edeceğini duyurarak, sel ve heyelana karşı uyarıda bulundu.​

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :