Endonezya'da ramazan

Endonezya'da ramazan

Ülkenin en eski camilerinden Keramat Luar Batang, ramazan ayında ziyaretçi akınına uğruyor - Ziyaretçiler burada bir medrese kurmuş olan Veli Habib Keramat'ın türbesine ziyarette bulunarak, dua ediyor

CAKARTA (AA) - Endonezya'nın başkenti Cakarta'da tarihi Keramat Luar Batang Camisi ramazan ayında ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Başkent Cakarta'nın kuzeyindeki Pasar İkan semtindeki tarihi Luar Batang Camisi ramazan ayında başkentteki Müslümanların en çok ziyaret ettikleri mekanlar arasında yer alıyor.

Medresenin kurucusu Veli Habib Keramat olarak da bilinen Veli Al Habib Hüseyin bin Abu Bakar Al Aydarus'un türbesinin de bulunduğu külliyeye gelen ziyaretçiler Kur'an-ı Kerim okuyarak dualar ediyor.

Veli Habib Keramat'in medrese olarak kullandığı ve yaşadığı, ölümünden sonra ise 1739 yılında tamamlanıp cami haline getirilen Luar Batang, başkentin en eski camilerinden biri olarak biliniyor.

Bir rivayete göre, caminin efsaneye dönüşmesi Veli Habib Keramat öldükten sonra, gömülmek üzere mezara götürüleceği sırada, cesedinin tabutta olmadığı ve eskiden medrese olarak kullandığı şimdiki türbesinin olduğu yerde bulunmasına dayanıyor. Anlatılanlara göre, bu durumun üç kere tekrarlanmasının ardından, Habib Keramat'ın cesedi buraya gömülerek ardından Luar Bantang Cami inşa edildi.

Habib Keramat ayrıca Hollanda'nın sömürge döneminde, İslam için verdiği mücadelesiyle de biliniyor. Habib, yaptığı İslami çalışmalardan dolayı ün kazanınca, zamanın Hollanda mahkemeleri tarafından hapsedildi. Ancak halkın tepkisi üzerine serbest bırakıldı.

Türbeyi ziyarete gelen Badrun Alayna AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu camiyi ziyaret ederek ibadet etmekten haz duyuyorum. Başkentin en eski camisi olmasının yanı sıra Veli Habib Keramat'ın türbesinin içinde olması da burayı diğer camilerden farklı kılıyor. Buraya gelince kesinlikle türbeyi ziyaret eder ve Yasin okurum. Onun İslam için mücadelesi unutulamaz." diye konuştu.

250 milyon nüfusuyla dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi olan Endonezya, dünyanın en yoğun Müslüman toplumuna sahip.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :