Endonezya'da kabine değişikliği

Endonezya'da kabine değişikliği

Endonezya Devlet Başkanı Widodo:- "Yeni kabine, milletimize verdiğimiz ekonomik kalkınma vaadimizi gerçekleştirecek reformları hızlı bir şekilde hayata geçirmeli"

CAKARTA (AA) - Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, reform süreci kapsamında ikinci kez kabinede değişikliğe gitti.

Jakartapost'ta yer alan habere göre, Widodo, kabinede yaptığı değişiklikle 9 yeni ismi çeşitli bakanlıklara atadı, 4 bakanın görevini değiştirdi.

Widodo, kabine toplantısından önce yaptığı açıklamada, "Yeni kabine, milletimize verdiğimiz ekonomik kalkınma vaadimizi gerçekleştirecek reformları hızlı bir şekilde hayata geçirmeli. Kabine değişikliğiyle çalışmaların hızlı bir şekilde yerine getirilmesini ümit ediyorum. Bakanlarımızın yeni görevlerinde üst düzeyde performans göstermelerini istiyorum." dedi.

Endonezya Devlet Başkanı Widodo, göreve başladığı 2014 yılından itibaren ülkede askeri, terörle mücadele ve ekonomi gibi birçok alanda reform sözü vermişti. Bu kapsamda, geçen yıl ilk kez kabinede değişikliğe giden Widodo, geçen ay ülkenin en önemli kurumlarından olan Emniyet Genel Müdürlüğü görevine büyük bir sürpriz yaparak 51 yaşındaki genç bir isim olan Tito Karnavian’ı atamıştı.

Widodo'nun bakanların reform konusundaki çabalarını yetersiz bulduğu, bu yüzden kabinede değişik yaptığı belirtiliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :