Endonezya'da cemaat liderinden Erdoğan'a övgü

Endonezya'da cemaat liderinden Erdoğan'a övgü

Endonezya'nın önde gelen İslami parti ve cemaat liderleri, Müslümanların birlik ve beraberliğine işaret etti- Vahdah İslamiye Başkanı Rasmin: - "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'ye ve İslam dünyasına kattıkları tartışılmaz"

CAKARTA (AA) - Endonezya'nın önde gelen İslami siyasi partileri ve cemaat liderleri, ülkedeki Müslümanların birlik ve beraberliği için bir araya geldi.

Başkent Cakarta’daki İstiklal Camisi'nde binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen toplantıda gelecek yıl yapılacak yerel seçimde Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olmasının büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Muhammediye Cemaati, Milli Emanet Partisi (PAN), Halk Danışma Meclisi (MPR), Müreffeh Adalet Partisi (PKS), Ulusal Zekat ve Sadaka Ajansı (Baznas), Betawi İletişim Forumu (Forkabi), Vahdah İslamiye gibi İslami parti ve cemaatlerin liderleriyle temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda, Endonezya'da siyaset dünyasının en büyük sorunlarından biri olan rüşvetle mücadeleye de dikkat çekildi.

Vahdah İslamiye Başkanı Zaitun Rasmin, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada ülkenin önde gelen liderleri olarak bütünlüğü, dayanışmayı, birlik ve beraberliği pekiştirmek için bir araya geldiklerini belirtti.

Endonezya'da rüşvet sorununa da değinen Rasmin, "Siyasetçiler ve üst düzey yöneticilerin yaptığı yolsuzluklar sık sık gündeme geliyor. Bu konuda halkımıza büyük sorumluluk düşüyor. İlgili makamlara doğru kişilerin seçilmesi konusunda daha seçici olmalılar. Endonezya’da yerel yönetimlerde başa gelecek kişilerin iyi ve örnek Müslümanlar olması gerekiyor." diye konuştu.

- "Erdoğan gibi bir lider olmalı"

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde önemli yol katettiğini dile getiren Rasmin, "Allah, Erdoğan'a her zaman güç kuvvet versin. Erdoğan'ın Türkiye'ye ve İslam dünyasına katkısı tartışılmaz. Erdoğan, tüm İslam dünyasına mükemmel bir Müslüman lideri portresi sergiliyor. Türkiye'nin gelişmesinde ortaya koyduğu çalışkanlığının yanı sıra Müslümanlığı ve mazlumların yanında oluşuyla da diğer ülkelere örnek oluyor. Allah, tüm İslam ülkelerine onun gibi bir lider nasip etsin." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :